20. september 2019
Ane Harder er servicevejleder på genbrugspladsen i Jyllinge. Her giver hun sit bud på, hvilke fem ting flest har sværest ved at sortere på genbrugspladsen. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Ane Harder er servicevejleder på genbrugspladsen i Jyllinge. Her giver hun sit bud på, hvilke fem ting flest har sværest ved at sortere på genbrugspladsen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem ting vi har svært ved på genbrugspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem ting vi har svært ved på genbrugspladsen
Roskilde - 20. marts 2019 kl. 16:28
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Plasticdunke, plastfolie, porcelæn, en urtepotte i plast fyldt med jord. Med 40 forskellige fraktioner at sortere i er det ikke altid lige let at være gæst på genbrugspladsen. Det oplever blandt andre Ane Harder, som i otte år har arbejdet som servicevejleder på Argos genbrugsplads i Jyllinge. Her er hendes top fem over de ting, hvor det oftest går galt:

arrow Læs også: Sortering af plastik nærmer sig din skraldespand
1. Plastik

- Det vi bruger suverænt mest tid på er plastik. Vi har en container til hård plastik, en pose til dunke og en pose til rent blødt plastik. Det lader til at være virkelig svært. Vi kan næsten på timebasis gå en tur og fiske noget forkert plastik op for at få lagt det korrekt. Heldigvis er der mange kunder, som hellere spørger frem for at gætte, siger Ane Harder.

2. Madvarer

- Jeg har prøvet at skulle fiske hele glas med syltede agurker op af glascontaineren. Der kommer faktisk en del glas med madvarer i, og det er jo glas, men vi må slet ikke tage imod madvarer her. Dem skal folk huske at sortere i deres organiske affald hjemme, inden de tager glasset med ud til os. Vi har lidt det samme problem med dåseøl og -sodavand, som folk afleverer med indhold, fordi datoen er overskredet, fortæller Ane Harder.

3. Polstrede møbler

- Polstrede møbler har folk ikke helt fået skilt fra containeren med genanvendeligt træ. Polstrede møbler er også en ny container. Men vi har den, fordi træet til genanvendelse ryger direkte til Jylland, hvor det bliver til spånplader. De bliver ikke særlig gode, hvis der kommer skumgummi eller et stykke stof med i, forklarer Ane Harder.

4. Haveaffald

- Det, der volder os de største problemer, er, når folk - sikkert velmenende - kommer med de der plastikurtepotter, og der er en slat jord tilbage i dem. Så ryger de i haveaffaldsbunken. Men vi laver jo jord, som folk kan få retur til deres haver, og hvem gider have plastik i deres havejord? spørger Ane Harder.

5. Porcelæn/Papkasser

Ane Harder har til gengæld svært at vælge, hvad der skal med som den sidste ting på listen over ting, vi har svært ved på genbrugspladsen.

- Der er to, som vi oplever tager tid. Den ene er, at folk af en eller anden grund ofte synes, at porcelæn hører til i glascontaineren. De er da lidt blanke, men ellers kan jeg ikke lige se, hvad der gør, at de skal deri. Dem skal vi have i nummer 31 til Sanitet og porcelæn. Det gælder også de små figurer, som folk har stående i vindueskarmen. Den anden ting, som jeg gerne ville klemme ind i top fem, er papkasser med indhold. Der er nogen, som tror, at hvis indholdet er uegnet til genanvendelse, så er papkassen det også, men det er den jo ikke, fortæller hun.

- Kan vores besøgende finde ud af de ting her, så smiler jeg endnu mere til dem, når de kommer forbi. Inden du smider noget ud, så tjek lige om det kan genbruges, som det er, så vil Røde Kors her på vores plads rigtig gerne have det i deres container til direkte genanvendelse, siger Ane Harder.

arrow Bioposer til madaffald er 30 procent biologisk
02. maj 2019 kl. 14:10 Opdateret: kl. 15:00
arrow Brugte plastikflasker skal sætte fokus på miljøproblemer
06. januar 2018 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:30
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk