22. april 2021
Foto: Lars Kimer
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem klager i kystsikringssag: Ingen med opsættende virkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem klager i kystsikringssag: Ingen med opsættende virkning
Opdateret 03. januar 2018 kl. 13:37
Roskilde - 03. januar 2018 kl. 13:12

Klagefristen er slut for en række planer og tilladelser, som skal være på plads, før selve projektet om kystsikring af Jyllinge Nordmark kan sendes i udbud hos entreprenørerne. Der er kommet 5 klager over planforhold, men ingen af disse har umiddelbart opsættende virkning. Forberedelserne af udbudsmaterialet kan fortsætte samtidig med, at klagerne bliver behandlet, skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Initiativ til særlov for hurtig kystsikring

Roskilde Byråd behandlede fire sager på dets møde den 29. november 2017:

o Afgørelse efter kystbeskyttelsesloven om at gennemføre projektet, herunder ny bidragsfordeling og justering af Østdiget

o Lokalplan 668 og kommuneplantillæg

o VVM-tilladelse
o Dispensation fra åbeskyttelseslinje

Klagefristen for sagerne var en måned senere - den 29. december. På det tidspunkt var der kommer fem klager, der alle handlende om forhold om lokalplanen, kommuneplantillæget og VVM. Der er ingen klager over ny bidragsfordeling eller dispensationen fra åbeskyttelseslinjen.

Det, som klagerne omhandler, har ikke opsættende virkning, med mindre klagenævnet beslutter noget andet, så dialogen med digelaget og grundejerne om færdigprojekteringen og udbudsmaterialet kan fortsætte. Samtidig behandler klagenævnet de 5 klager og resultatet heraf kan evt. senere indarbejdes i det endelige materiale.

Endelig mangler der en tilladelse efter vandløbsloven, der handler om en reguleringssag, der giver tilladelse til sluse og fløjdige. Denne høring slutter den 15. januar 2018, og der er efterfølgende klageadgang.

- Jeg og mange borgere i Jyllinge Nordmark er optaget af projektets fortsatte fremdrift. Derfor tror jeg mange er glade for, at digelaget og Roskilde og Egedal kommuner i de kommende måneder kan arbejde videre parallelt med den konkrete planlægning og de juridiske forhold, så det første spadestik ikke bliver forsinket, siger borgmester Joy Mogensen.

- Udbuddet er meget omfattende i så stort et projekt som dette - og der er mange, der skal inddrages omkring de sidste detaljer. Vi satser på at have fundet entreprenøren omkring sommerferien", siger Joy Mogensen.

- Klagerne skal selvfølgelig behandles korrekt, men vi er nu i den situation, at det kan ske samtidig med, at vi venter på Kystdirektoratets endelige afgørelse og digelaget og kommunen færdiggør udbudsmaterialet. Det håber jeg kan give de berørte borgere mere ro i maven", siger den nye formand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui.

Udbudsmaterialet til entreprenørerne kan ifølge pressemedelelsen finpudses samtidig med, at klagenævn og andre myndigheder arbejder med de juridiske forhold.

arrow Kystsikring: Hvad nu?
16. april 2019 kl. 07:23 Opdateret: kl. 11:11
arrow Genvejen er endt med at blive en omvej
15. april 2019 kl. 14:12 Opdateret: kl. 12:44
arrow Hvad nu? Uvished efter afblæst digeprojekt
13. april 2019 kl. 05:10 Opdateret: kl. 19:10
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk