23. oktober 2019
Fakta Hyrdehøj har været temmelig ringe til at luge ud i for gamle madvarer. Det koster butikken en bøde. Foto: Lars Ahn Pedersen
Fakta Hyrdehøj har været temmelig ringe til at luge ud i for gamle madvarer. Det koster butikken en bøde. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faktas honningsnitter var to måneder over udløbsdatoen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faktas honningsnitter var to måneder over udløbsdatoen
Roskilde - 23. april 2019 kl. 12:05
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

18 pakker honningsnitter var to måneder over holdbarhedsdatoen, da fødevarekontrollen for snart to uger siden var på besøg hos Fakta i Hyrdehøj Center.

arrow Læs også: Glad igen: Gammel mad væk fra hylderne

Honningsnitterne var på ingen måde en enlig svipser. 41 Bounty-barer lå også til salg, selvom de var tre uger over holdbarhedsdatoen, og det samme gjaldt for gamle vanillegifler, chokoladeskildpadder og en økologisk coleslaw, som modsat de andre er en kølevare, men den var dog kun krøbet én dag over holdbarheden.

Til gengæld var ingen af de for gamle varer mærket eller adskilt fra de andre varer for at sælge dem på et oplyst grundlag. Det anser fødevaremyndighederne som vildledning af forbrugerne, som må antage, at varerne overholder salgs- holdbarehedsfristen.

Brølerne har udløst en bøde på 10.000 kroner til Fakta. Men ikke nok med det. Butikken har fået anmærkninger ved tre af de seneste fire kontrolbesøg, hvor de blandt andet har skjult kontrolrapporten, som skal hænge synlig ved indgangen. Den dårlige stime udløser derfor også to ekstra kontroller, som virksomheden skal betale gebyr for.

Coops pressedirektør, Jens Juul Nielsen, har beklaget fejlene over for TV2 Lorry og lovet at rette op på både det ene og det andet.

arrow Mere gammel mad: Coop afviser at have et problem
24. april 2019 kl. 13:18 Opdateret: kl. 12:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk