14. maj 2021
Midgårdsormen ligger og slanger sig på græsset langs stien, som går fra Svogerslev Hovedgade og op mod Lynghøjskolen. Den skal fremover gøre det lidt sjovere for eleverne at gå til skole eller blive sat af ved kirken og gå det sidste stykke. Den var meget populær, da 0.A. afprøvede den onsdag formiddag. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Midgårdsormen ligger og slanger sig på græsset langs stien, som går fra Svogerslev Hovedgade og op mod Lynghøjskolen. Den skal fremover gøre det lidt sjovere for eleverne at gå til skole eller blive sat af ved kirken og gå det sidste stykke. Den var meget populær, da 0.A. afprøvede den onsdag formiddag. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få budskaber skal få skolebørn til at gå eller cykle til skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få budskaber skal få skolebørn til at gå eller cykle til skole
Roskilde - 25. oktober 2017 kl. 15:14
Af Britt Nielsen

Fremover er det bare så sjovt at gå på stien, som går fra Svogerslev Hovedgade og blandt andet op til Lynghøjskolen i Svogerslev. På græsset ligger nemlig Midgårdsormen, som er en balanceøvelse.

arrow Læs også: Containersagen: Er 2-0 en farlig føring?

- Det er en legeplads på vej til skole, siger formand for Lynghøjskolens elevråd, Mikkel Hansson fra 9.X.

Han cykler selv eller går til skole, men elevrådet vil gerne have mange flere elever til at vælge de to transportformer. Udover at være sundt og godt vil det også sænke antallet af forældre, der sætter deres børn af på parkeringspladsen om morgenen.

Her er der ofte kaos, og samtidig har der været problemer med store lastbiler på Lynghøjen, som mange af børnene bruger for at komme i skole.

Midgårdsormen er bare et af de tiltag, som elevrådet har været primus motor for. Onsdag morgen præsenterede elevrådet deres forslag for hele skolen.

Lynghøjen var spærret af, så forældrene blev tvunget til at sætte deres børn af ved kirken, og så måtte børn og voksne gå det sidste stykke til skolen.

Elevrådet har blandt andet lavet et flyveblad, som alle elever får med hjem.

Her er der nogle få budskaber; Stil bilen ved kirken, gå ad stien, hav refleks på og gå sammen med andre, som har et Felix Fod-badge på.

Felix Fod er en lille trold, som er lavet af et par elever i elevrådet. Han skal være en samlende figur, når eleverne går mod skolen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde onsdag den 25. oktober. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow De smed lastbilerne ud: Nu skal der være containerplads
03. marts 2018 kl. 10:50 Opdateret: kl. 17:20
arrow Stillads væltet: To personer kørt på sygehuset
21. oktober 2017 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47
arrow Formand om Lynghøjen: Aftale om sikker skolevej er underskrevet
29. september 2017 kl. 12:28 Opdateret: kl. 12:28
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk