10. december 2019
Kirsten Hasling Sørensen er daglig leder af FGU-uddannelsen for de unge, som ikke helt er klar til en ungdomsuddannelse. FGU skal hjælpe de unge med at blive klar til netop det. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Kirsten Hasling Sørensen er daglig leder af FGU-uddannelsen for de unge, som ikke helt er klar til en ungdomsuddannelse. FGU skal hjælpe de unge med at blive klar til netop det. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FGU Roskilde er blevet til efter en elefantgraviditet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FGU Roskilde er blevet til efter en elefantgraviditet
Roskilde - 13. august 2019 kl. 15:42
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ballonerne blev sendt afsted - og missede lige præcist trætoppene hos naboen - da Roskilde i går tog hul på en ny skole for de mange unge, som af den ene eller den anden årsag ikke lige er klar til at træde ind på en ungdomsuddannelse.

arrow Læs også: Ny uddannelse halter stadig: - Det er gået alt, alt for stærkt

Det skete ikke i de lokaler som langt de fleste fremmødte ønskede sig, Bomis lokaler på Maglegårdsvej - men det skete i det mulige, den tidligere produktionsskole på Københavnsvej tillagt et par pavilloner, for at få plads til alle.

Daglig leder Kirsten Hasling Sørensen sammenlignede FGU's fødsel med en elefants graviditet.

- Det har taget 22 måneder at nå hertil. Det er lige så lang tid, som en elefant er drægtig, og det er vist fair at sige, at graviditeten har været kompliceret, lagde hun ud. Hvorefter hun til klapsalver ønskede sig, at FGU når næste skoleår begynder kan byde velkommen til fgu på Bomi-grunden.

Jette Henning, formand for kommunens skole- og børneudvalg er også formand for FGU-skolerne i Roskilde og en stribe af nabokommunerne. Hun tør ikke love for meget med hensyn til en eventuel flytning til Bomi.

Efter talen sagde hun til DAGBLADET.

- Byrådet vil gå efter en løsning på Bomi. Det er også det vi I fgu ønsker, men skal det være som køb eller leje? Lige nu venter vi i FGU-bestyrelsen på et kommunalt udspil, for det er svært at tage stilling til et køb eller leje, når ikke betingelserne ligger fast, sagde hun.

FGU opstår som en »sammenlægning« af tre skoletilbud til de unge, produktionsskolen Base 4000.

- Det betyder, at nogle af de unge skal have lidt mere teori i deres uddannelsesforløb, andre skal have lidt mere praktisk. Forløbene for de unge er tænkt individuelt med et mål om at de skal udvikle sig personligt, socialt og fagligt. Det bliver en meget bred elevgruppe, som vi kommer til at glædes ved her på FGU, siger Kirsten Hasling Sørensen, som kommer fra stillingen som daglige leder af produktionsskolen.

arrow Tidligere forstander bortvist med øjeblikkelig virkning
07. november 2019 kl. 11:26 Opdateret: kl. 11:26
arrow Svær start for ny skole: Elever har manglet undervisning
01. oktober 2019 kl. 06:07 Opdateret: kl. 11:14
arrow Flytte-cirkus kræver et greb i kommunekassen
14. september 2019 kl. 10:31 Opdateret: kl. 17:26

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk