22. januar 2019
John Bredal er ny assistenttræner i FC Roskilde. Her et billede fra tiden i FC Nordsjælland. Foto: Kenn Thomsen
John Bredal er ny assistenttræner i FC Roskilde. Her et billede fra tiden i FC Nordsjælland. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FC Roskildes nye assistent er også slagtermester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Roskildes nye assistent er også slagtermester
Roskilde - 13. september 2018 kl. 18:31
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra Rasmus Monnerup til Christian Lønstrup, fra Bo Storm til John Bredal.

FC Roskilde har nu det nye trænerteam på plads, og det er altså Bredal, der bliver den nye assistenttræner, som sportschef Anders Theil heller ikke tøver med at kalde et »scoop«.

Bredal er en uhyre erfaren assistenttræner med snart sagt en menneskealder i Superligaen. 14 år i først FC Nordsjælland under såvel Morten Wieghorst som Kasper Hjulmand og senest tre år i OB, hvor han virkede under Kent Nielsen.

Bredal sigtede mod en cheftrænertjans - sagde han i foråret - men nu bliver han assistent i Rådmandshaven, og det er altså en bundrutineret herre, der kommer til at stå ved Lønstrups side. Og det er også en mand, der som 19-årig blev Danmarks yngste slagtermester...

Om årsagen til skiftet fra at være slagtermester til at blive fodboldtræner fortalte John Bredal sidste år til OBs hjemmeside:

- Det gør man forbi, man har en voldsom stor interesse for fodbold allerede inden, man blev slagter, og var vel i bund og grund et halvstort talent som ungdomsspiller, men det døde lidt, da jeg kom i lære som slagter. Så var tiden ikke til det, for der er jo lange arbejdstider og 45 timers arbejdsuge, så det kneb med at nå sin træning, så da epoken var overstået med at være lærling og også selvstændig slagtermester, der var jeg 25-26 år. Så ville jeg gerne genoptage min fodbold, og startede egentlig bare med at spille noget serie-fodbold - Serie 1, Københavnerserie, Danmarksserie -, og blev så træner ved et tilfælde i min barndomsklub, B93.

Han har det godt med assistentrollen og fortalte om den og om muligheden for at blive cheftræner.

- Den store ambition går jeg ikke rundt med i maven, og det har noget at gøre med, at jeg lidt føler, de Superliga-trænere vi har, det er for 2/3 vedkommende tidligere storspillere og landsholdsspillere, der har været professionelle i udlandet. De har en utrolig god ballast. Jeg selv og Hjulmand modbeviser måske lidt, at det er svært at komme frem, hvis du ikke selv har spillet topfodbold. Det at være cheftræner i en Superligaklub er næsten et brand, hvor man er en Wieghorst, en Ståle Solbakken. Man har spillet selv, og man har skabt sig det her medie, der gør, at man er den her store person. Der kommer jeg ikke, medmindre jeg går ned i 1. divison, og bliver cheftræner der, og selv bygger noget op. Skulle det ske, at jeg fik det tilbud - der har været følere ude, så sent som i vinters -, så skal det også være en klub, hvor der er nogle visioner. Min egen barndomsklub, B93, i 2. division, kæmper stadig med økonomien, ligesom de gjorde for 20 år siden, da de var med i Superligaen, hvor de kan lave otte kontrakter på førsteholdet til maks. 4.000 kr. om måneden, eller noget i den stil. Det er bare et kæmpe bjerg at bestige. Så vil jeg lige så gerne have den rolle, jeg har nu, som jeg har haft i 15-20 år, hvor jeg er den tro væbner for en cheftræner, jeg har respekt for. Har jeg ikke respekt for personen, kan jeg love, at så er jeg der ikke. Jeg har for meget kant, siger nogen, til, at jeg kan acceptere at være et sted, hvor jeg ikke har respekt for cheferne.

Fredag starter Bredal i FC Roskilde.

- Hvis Lønstrup er et scoop for os, så er Bredal det også. Han er en yderst erfaren herre, som kender alt til det at være assistent, og han har et godt ry. Det er dejligt at få så kompetent en fyr ind omkring Lønstrup, så vi har fået skabt et godt team, og så må vi håbe, at vi har skabt det i tide og at vi kan komme væk fra bunden, siger Anders Theil.

Han er yderst tilfreds med Lønstrups start i klubben.

- Det tegner sindssygt godt. Jeg har lige set træningen (torsdag), og man kan godt se, at spillerne er meget på nu, og sådan er det jo, når der kommer en ny træner. Deres udeplan bliver lavet en del om, så de er her i længere tid og der bliver stillet større krav til dem. Lønstrup har taget truppen med storm, og han ved, hvad han vil, og han er jo også en stor profil, der kan tage noget af presset fra spillerne. Det har nogle af dem sagt, og det gør måske ikke noget i den nuværende situation. Det tegner rigtig godt, men igen: Han er ingen mirakelmager, og han skal bruge noget tid som alle andre til at lære det hele at kende, men starten har været god. Det er helt sikkert, siger Anders Theil.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk