15. december 2017
FC Roskilde-jubel i Herfølge. Mathias Gehrt har scoret til 0-1. Foto: Jeppe Lodberg
FC Roskilde-jubel i Herfølge. Mathias Gehrt har scoret til 0-1. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FC Roskilde var effektive hos HB Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Roskilde var effektive hos HB Køge
Roskilde - 11. oktober 2017 kl. 20:52
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kynisme i felterne, havde begge lejre snakket om som det, der kunne blive afgørende for resultatet af onsdagens lokalderby i fodboldens 1. division mellem HB Køge og FC Roskilde.

arrow Læs også: Billeder: HB Køge-FC Roskilde 1-3

De fik ret et stykke af vejen, da FC Roskilde vandt 3-1 i Herfølge efter det, man roligt kan kalde et lokalbrag.

Roskildenserne kom på 1-0, fordi hjemmeholdets målmand Andreas Hansen ikke var kynisk, men derimod i gavehumør, da han efter 19 aldeles underholdende og omskiftelige minutter i silregnen fløj forbi et Nicklas Mouritsen-hjørnespark med knyttede næver og uden at ramme bolden.

Den dumpede ned hos Mathias Gehrt, og så kunne de skrigorange spillere samles i jubelflok og i øvrigt skrue ned for kadencen i det høje pres og lægge flere kræfter i at forsvare.

Det blev der også brug for, for HB Køge gad ikke tabe til lokalrivalerne og skruede gevaldigt op for raids på fløjene og kvikke bolde i feltet.

Hjemmeholdet havde allerede haft én kæmpe mulighed, da Mark Gundelach efter sideskift og overlap fra Alexander Bah tordnede bolden på fjerneste stolpe efter 11 minutters spil. Og godt midtvejs i første halvleg kom yderligere tre - startende godt nok med en superredning af Frederik Schram på et nærgående forsøg af hans egen Daniel Stenderup.

Minuttet efter headede Martin Koch i flyvende stil Lee Rochesters sukkerindlæg lige om stolpen, og HB Køge-anfører fulgte trop lige før den halve time med en halvflugter, som Schram lige fik neglene på, så bolden røg i nettaget.

0-1 ved pausen, og 1-1 57 sekunder efter, at anden halvleg var sat i gang. Martin Koch udlignede, da Malte Amundsen slog et hurtigt indlæg fra venstre til i første omgang Lee Rochester, som midt for mål ikke var i ordentlig balance til afslutning, men da så kunne lægge bolden til rette.

Gæsterne kom sig hurtigt over chokket og etablerede et voldsomt fysisk pres mod de blå/sortes felt, og knap et dusin minutter efter pausen var Simon Richter træfsikker ved fjerneste stolpe, da Nicklas Mouritsen sendte et knaldende hårdt og »knæhøjt« indlæg på tværs af feltet.

1-2, og med en halv time igen var det så værternes tur til at skrue på gashåndtaget samt reagere med en udskiftning af Kristian Andersen til fordel for Erik Tórnros, men han nåede ikke at få brugt sin jættefysik, førend Roskildes Morten Nielsen havde vundet en kraftkarleduel med Jean Claude Bozga i modsatte baneende på omstilling samt sendt bolden under Andreas Hansen til 1-3 med 20 minutter tilbage på uret.

Den underholdende kamp var slet ikke slut endnu, men hjemmeholdet manglede lige den sidste fart i den potentielt målgivende aflevering i dybden og lidt mere pandebrask til at omsætte nogle aldeles giftige indlæg fra Malte Amundsen - det ene efter solotur forbi fem modspillere.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk