15. januar 2021
Søren Nielsen var klar til at støtte FC Roskilde, selv om holdet rykker ned i 2. division. - Det nytter ikke noget at stikke halen mellem benene, sagde han. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Søren Nielsen var klar til at støtte FC Roskilde, selv om holdet rykker ned i 2. division. - Det nytter ikke noget at stikke halen mellem benene, sagde han. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FC Roskilde fans: - Der går mange år før Roskilde igen har et hold i 1. division

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Roskilde fans: - Der går mange år før Roskilde igen har et hold i 1. division
Roskilde - 13. juli 2020 kl. 05:39
Af Britt Nielsen

Måske lød det hult i nogle fans' øre, da FC Roskildes spillerne løb ind på banen i deres lyseblå trøjer i tonerne af »your the best«. Lørdag var nedrykningen til 2. division en realitet, men søndag tog holdet på hjemmebane imod Skive.

Sæderne på stadion var da heller ikke tæt besat. 152 personer var gået igennem indgangen, og derudover var der frivillige og en del i VIP-logen, så formentlig blev holdet bakket op af op mod 250.

- Vi har vidst det længe, men nu er det matematisk bekræftet, sagde formand for FC Roskilde Fan Club, Steen Koustrup Christensen i halvlegen, hvor stillingen stadig var 0-0.

- Det er på en måde en lettelse. 2. divisionskampe er lørdagskampe. Så kan vi få fede kampe der, sagde næstformand Christian Møller.

Selv om det ikke var det fedeste at møde op og se fodbold i lyset af nedrykningen, var Steen Koutrup Christensen alligevel taget på stadion for at hygge sig og tale med de gamle fans.

FC Roskilde Fan Club skal også kigge på fremtiden. Det er svært at holde blusset, når tingene går ned ad bakke.

- Vi er gået lidt i dvale, sagde formanden og fortalte, at nogle medlemmer hælder til, at fanklubben skal nedlægges, mens andre mener, at man skal støtte Roskilde Boldklub i stedet for.

- Vi afventer og vejrer stemningen blandt medlemmerne. Vi har helt naturligt generalforsamling i løbet af sommeren, så der tager vi en snak, sagde Christian Møller og påpegede, at fansene er glade for spillerne.

- Det hold er opløst om tre kampe, sagde Steen Koutrup Christensen og nævnte, at der altid vil være nogen, som vil støtte FC Roskilde uanset chef, fordi de kommer og ser bold og drikker en øl.

De to FC Roskilde fans var enige om, at med den måde FC Roskilde er bygget op, så vil der gå mange år, før Roskilde er tilbage i 1. division.

- Salle har udtalt, at han kører videre, men vi mangler en ordentlig udmelding om FC Roskildes fremtid, sagde Steen Koutrup Christensen og forklarede, at FC Roskildes ejer, Carsten Salomonsson, kaldet Salle, gerne vil sælge holdet, men nu vil ingen formentlig købe det.

- Der er kun fire spillere tilbage på kontrakt, fortalte Steen Koutrup Christensen, som forestiller sig, at Salle vil hente nogle spillere fra København at køre videre med.

- Han har valgt en opstilling i dag, hvor ingen er lokale, sagde Steen Koutrup Christensen og påpegede, at det lokale ikke har været i højsædet på spillerbænken.

På en af siddepladserne på den modsatte side af den store tribune sad Søren Nielsen fra Roskilde.

- Det er ærgerligt, at de rykker ned. Der går mange år, før vi er i 1. division igen, sagde Søren Nielsen og fortalte, at han havde været fan i mange år.

- Jeg har spillet her, siden jeg var seks år. Der er sket meget i klubben med ejerskift og så videre, men det nytter ikke noget at stikke halen mellem benene, sagde Søren Nielsen.

Hvor første halvleg var målfattig, så blev det bedre i anden halvleg. FC Roskilde førte endda 2-1 i nogle få minutter, hvilket gav jubel og festlig stemning på tilskuerrækkerne.

Kampen endte 2-2. FC Roskilde har tre kampe tilbage i 1. division.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk