21. oktober 2020
Det kommende H.C. Andersens Eventyrhus kommer til at koste 150 millioner kroner, og stregerne til byggeriet slås i samarbejde mellem den japanske stjernearkitkt Kengo Kuma og Roskilde-tegnestuen Cornelius + Vöge. Illustration udarbejdet af Kengo Kuma / Cornelius + Vöge
gallery icon

Se billedserie

Det kommende H.C. Andersens Eventyrhus kommer til at koste 150 millioner kroner, og stregerne til byggeriet slås i samarbejde mellem den japanske stjernearkitkt Kengo Kuma og Roskilde-tegnestuen Cornelius + Vöge. Illustration udarbejdet af Kengo Kuma / Cornelius + Vöge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eventyrlig opgave til Roskilde-arkitekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eventyrlig opgave til Roskilde-arkitekter
Opdateret 06. april 2016 kl. 15:45
Roskilde - 05. april 2016 kl. 17:43

Det er ikke hver dag, en tegnestue i Roskilde kan kalde sig vinder af en stor international arkitektkonkurrence, men nu kan Cornelius + Vöge bryste sig af - sammen med den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma - at være valgt som vindere af det prestigefyldte projekt H.C. Andersens Eventyrhus i Odense.

arrow Læs også: Roskilde-arkitekter afleverer deres første lokale boligprojekt

Projektet opererer med en samlet anlægssum i omegnen af 150 millioner kroner og omfatter 5600 kvadratmeter museum i en eventyrlig have på 9000 kvadratmeter. Opgaven blev vundet i konkurrence med foran bl.a. BIG - Bjarke Ingels Group - og norske Snøhetta.

Hos Cornelius + Vöge tegnestue er der nærmest euforisk stemning, forklarer Dan Cornelius:

- Det kan vel næsten ikke blive større, kan det? Det er en drøm at skulle tegne et hus for den vel nok mest kendte dansker og hans verdensberømte værker. H.C. Andersen er jo som dna'et i nyere dansk kunst- og kulturhistorie, siger Dan Cornelius, der driver tegnestuen sammen med sin hustru, Nanna Vöge.

Cornelius + Vöge har siden 2006 arbejdet med kultur- og boligbyggeri, planlægning og byrum og har opført flere præmierede byggerier. I 2010 vandt tegnestuen sammen med MASU Planning og Grontmij konkurrencen om det Nordatlantiske Hus i Odense. For dette modtog Cornelius + Vöge i 2015 Nykredits Fonds Motivationspris på 250.000 kroner. Og tegnestuen leverede også i 2009 det forslag, der blev foretrukket frem for 122 andre, da Hatlehol Kirke skulle bygges i Ålesund i Norge.

Lokalt er Cornelius + Vöge også meget synlige. De har eksempelvis tegnet den ny sognegård i Gundsømagle og samarbejdert med kommunen om bl.a. kystsikring af Jyllinge Nordmark og udvikling af Skousbo-arealet i Viby.

arrow Fornemt legat til arkitektfirma
13. juni 2018 kl. 06:24 Opdateret: kl. 12:03
arrow Sådan kom Roskilde-arkitekter til at bide skeer med de store
15. maj 2018 kl. 13:46 Opdateret: kl. 12:27
arrow Roskilde-arkitekter vinder konkurrence om vandkulturhus på Papirøen
21. december 2017 kl. 16:01 Opdateret: kl. 16:01
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk