17. maj 2021
Erhvervsforum ønsker, at Roskilde Kommune i højere grad bruger lokale leverandører og styrker beskæftigelsen her i området.
Erhvervsforum ønsker, at Roskilde Kommune i højere grad bruger lokale leverandører og styrker beskæftigelsen her i området.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsforum: Kommunen skal bruge de lokale firmaer mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsforum: Kommunen skal bruge de lokale firmaer mere
Roskilde - 22. april 2021 kl. 18:28

Roskilde Kommune bør i højere grad bruge lokale firmaer, både når det gælder udførelse af opgaver og indkøb. På den måde kan man skabe bedre lokal beskæftigelse og velstand.

Sådan skriver direktøren i Erhvervsforum Martin Sattrup i et nyhedsbrev og henviser til en undersøgelse af erhvervsklimaet fra november 2020. Her viste det sig, at under 10 pct. af kommunens virksomheder indenfor de sidste tre år har deltaget i et udbud.

Blandt det mindretal, som havde prøvet, svarede 6 ud af 10 så, at det efter deres erfaring var meget svært at komme i betragtning som leverandør til Roskilde Kommune.

På det seneste møde i byrådets Erhvervsudvalg, præsenterede kommunen ellers en positiv oversigt, når det gælder antallet af lokale firmaer, der har fået del i de 134 mio., som nu bliver brugt på bygge- og vedligeholdelsesopgaver. Heraf fremgik det, at 125 Roskilde-virksomheder havde fået opgaver for små 50 mio.

- Men bygge- og vedligeholdelses-opgaver er kun en lille del af kommunens samlede indkøb. På andre områder som brug af rådgivning, arkitekter, grafiske og internetopgaver, findes også mange gode Roskilde-firmaer, der ikke kommer nomk i betragtning.

- Erhvervsforum foreslår nu at kommunens samarbejde med private aktører forbedres ved at alle service- og driftsområder bliver gennemgået for at finde opgaver, hvor samarbejdet kan øges til fordel for den lokale beskæftigelse, forklarer Martin Sattrup.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk