17. februar 2020
Fyringerne på beredskabsstationen har i høj grad ramt brandfolk med stor erfaring. De er uforstående over for, at de bliver fyret med den begrundelse af de mangler kompetencer. Foto: Kenn Thomsen
Fyringerne på beredskabsstationen har i høj grad ramt brandfolk med stor erfaring. De er uforstående over for, at de bliver fyret med den begrundelse af de mangler kompetencer. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erfarne brandfolk bliver ofret i fyringsrunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erfarne brandfolk bliver ofret i fyringsrunde
Roskilde - 19. oktober 2019 kl. 05:24
Af Kristian Jørgensen og Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På tærsklen til, at Roskilde Brandvæsen bliver genskabt i asken efter Østsjællands Beredskab, er fire brandfolk på beredskabsstationen i Roskilde blevet fyret. De fyrede er rutinerede folk - flere af dem har været en del af beredskabet i årtier - og flere af dem fortæller, at deres opsigelse er blevet begrundet med mangel på kompetencer.

arrow Læs også: - Fælles beredskab var en succes

Både de fyrede og flere af deres kolleger tror dog, at der er en anden grund til, at fyringerne er blevet uddelt til netop de personer. Flere af dem har nemlig været kritiske over for ledelsen.

- Jeg tror, at der er chikane fra ledelsen, fordi de har sagt ledelsen imod, siger en brandmand.

Beredskabsdirektør Lars Robetjé afviser at have foretaget en udrensning.

- Hver enkelt medarbejder er blevet vurderet ud fra 17 konkrete parametre, og så er udvælgelsen sket efter, hvor mange point man scorede. Det er helt objektive kriterier, siger Lars Robetjé, der begrunder fyringsrunden med, at organisationen skal reduceres, fordi brandvæsnet fra nytår kun skal tage sig af kerneopgaver og ikke længere varetage serviceopgaver for Roskilde Kommune.

arrow Roskilde Brandvæsen har fået nyt logo og ny fane
31. december 2019 kl. 13:58 Opdateret: kl. 13:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk