20. september 2021
Kommunen har en ny trafiksikkerhedsplan i høring. Den skal forbedre forholdene i trafikken på de kommunale veje frem mod år 2030. Foto: Lars Kimer
Kommunen har en ny trafiksikkerhedsplan i høring. Den skal forbedre forholdene i trafikken på de kommunale veje frem mod år 2030. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er det muligt?: Ambitionen er nul dræbte og højst ni alvorligt kvæstede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er det muligt?: Ambitionen er nul dræbte og højst ni alvorligt kvæstede
Roskilde - 31. juli 2021 kl. 06:11
Af Lars Kimer

En ny trafiksikkerhedsplan for Roskilde Kommune er på vej, og her er målet, at der i år 2030 ikke må være nogen trafikdræbte og maksimalt ni alvorligt tilskadekommende i trafikken.

arrow Læs også: Mangler der nogen?: Her er de 10 steder hvor vi er mest utrygge i trafikken

Kommunen tæller kun statistik på de kommunale veje, og dermed gælder tilskadekommende på statsvejene ikke i statistikken. Målet om et lavt antal alvorligt tilskadekommende var også med i den tilsvarende plan fra 2014. Her lykkedes det langt fra at nå målet. De seneste fire år har der således været 14, 24, 16 og 16 alvorligt tilskadekommende i trafikken, og dertil kommer fire trafikdrab.

- Vi skal have nedbragt de tal, dels fordi der er tragedier bag dem alle, men også fordi trafikskader koster vores samfund mange penge. Det er et ambitiøst mål, hvor vi har set på den nationale plan for trafiksikkerhed og lagt vores niveau efter den, siger Jens Børsting (S), formand for plan- og teknikudvalget i Roskilde Kommune.

Planen skal midtvejsevalueres, når der foreligger tal frem til og med år 2025.

Trafiksikkerhedsplanen er i høring frem til 22. august, så du kan nå at give din mening til kende via kommunens hjemmeside.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk