16. februar 2019
Ifølge lokalplanens paragraf 6.2 skal nye bygninger have rejsning. Annie Larsen mener dog, at muligheden for at benytte paragraf 6.3 bliver overset, og at kommunen dermed kommer til at tvinge byggerier igennem, som er højere end nødvendigt.
gallery icon

Se billedserie

Ifølge lokalplanens paragraf 6.2 skal nye bygninger have rejsning. Annie Larsen mener dog, at muligheden for at benytte paragraf 6.3 bliver overset, og at kommunen dermed kommer til at tvinge byggerier igennem, som er højere end nødvendigt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er det bedre at genere folks udsigt end at bygge flade tage?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er det bedre at genere folks udsigt end at bygge flade tage?
Roskilde - 27. august 2017 kl. 07:06
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når en bygherre ønsker at bygge hus med fladt tag, og når de omkringboende deler ønsket, fordi et tag med høj rejsning ville berøve dem en del af deres udsigt over fjorden - skal kommunen så forhindre, at huset får fladt tag?

Det spørgsmål er blevet aktuelt i Himmelev-kvarteret mellem Frederiksborgvej og Roskilde Fjord, hvor der er flere eksempler på, at grundejere, der vil bygge nyt, har fået afslag på fladt tag, selv om det er helt i overensstemmelse med, hvad beboerne længere oppe ad skråningen ønsker.

I lokalplanen for området står, at nye huse skal have en taghældning mellem 25 og 50 grader. Der står imidlertid også, at kommunalbestyrelsen kan tillade mindre taghældninger, og dén paragraf bør bruges, hvor det er fornuftigt, mener Venstres Annie Larsen, der har rejst spørgsmålet i byrådet.

- Lokalplanen krav om taghældning er jo besluttet for at sikre, at de bagvedboendes udsigt ikke bliver forringet. Når bygherren ønsker et fladt tag, og når naboerne også ønsker det, virker det helt uforståeligt, at kommunen står fast på, at der skal bygges et tag med hældning. Det er ikke sund fornuft. Jeg vil kalde det smagsdommeri. For min skyld behøver man slet ikke at lave lokalplanen om, for den indeholder allerede mulighed for at give dispensation. Men vi behøver en anden praksis for, hvordan lokalplanen bliver administreret, så man tager fornuftige hensyn og giver dispensation i de sager, hvor det er i alle interesse, siger Annie Larsen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - også som e-avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk