20. januar 2019
Det er på det velkendte grønne areal »Trekanten« midt i Vindinge, at Roskilde Kommune nu vil høre borgerne om en placering af en ny dagligvarebutik, hvor en benzinstander er en mulighed.
gallery icon

Se billedserie

Det er på det velkendte grønne areal »Trekanten« midt i Vindinge, at Roskilde Kommune nu vil høre borgerne om en placering af en ny dagligvarebutik, hvor en benzinstander er en mulighed.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er Vindinge klar til en trekant med mere liv?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er Vindinge klar til en trekant med mere liv?
Roskilde - 12. januar 2018 kl. 06:02
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvor skal en dagligvarebutik i Vindinge placeres? Det er den eksisterende Spar-købmand, der står foran en flytning, men hvortil?

Roskilde Kommune peger i sit materiale om sagen på to placeringer. De ligger begge i området ved »Trekanten«, henholdsvis nord og syd for Børnehuset Hjortekær.

Før der kan gives tilladelse til opførsel af en butik skal der udarbejdes en ny lokalplan med et kommuneplantillæg for det pågældende område.

Forud for udarbejdelsen af lokalplanen ønsker Roskilde Kommune at få input til det kommende arbejde, og i den forbindelse modtages ideer og kommentarer til projektet.

I forespørgslen fra Spar ligger også et ønske om at etablere en lokal benzinstander, og i begge tilfælde vil der blive indkørsel fra Tunevej.

Forslag 1 er placeret nord for Børnehuset Hjortekær.

- Området er i dag delvist dækket af skov, og der er flere aktiviteter. Heriblandt er der en boldbane og en bmx-bane. En placering af en butik på dette område risikerer at reducere aktiviteterne. Der er på dette område en større synlighed og bedre plads til en butik. Dermed vil den ikke blive placeret så tæt på naboer, skriver forvaltningen.

Forslag 2 er placeret syd for Børnehuset Hjortekær.

- Butik og parkeringspladser vil fylde omtrent halvdelen af det sydlige område. Området har tidligere været anvendt til afgræsning og henstår i dag som et grønt areal. Der er med denne placering mindre plads til butik og parkering. Derfor vil butikken komme tættere til naboerne, men det vurderes, at der vil kunne friholdes et grønt areal ind til nærmeste naboer, skriver forvaltningen om forslag to.

Området er i dag i lokalplan 344 udlagt til rekreativt- eller offentligt formål.

Der er planlagt indledende offentlig høring fra 5. februar til 5. marts. Ideér og forslag sendes ind via www.roskilde.dk/indflydelse

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk