22. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enrico fylder 90

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enrico fylder 90
Roskilde - 02. august 2021 kl. 07:19

Enrico Møller Andersen Roskilde fylder den 5. aug. 90 år. Det er en af Socialdemokratiets fornemmeste lokale repræsentanter, som dermed runder et skarpt hjørne i et liv hvor den politiske interesse og den dermed påkrævede arbejdsindsats har stået i højsædet.

Han er født i Havdrup, og siden først i 1950'ere, da han og afdøde (i 2005) hustru Birgit ('Søster') købte en grund på Ternevej og byggede hus, har han boet der i.

Han meldte sig ind i Socialdemokratiets ungdomsorganisation DSU i 1946 som 15-årig, og i moderpartiet samme år. Sideløbende hermed gav han også i mange år en hjælpende hånd i DUI og dennes støtteforening Falkeringen.

Han nåede som folkevalgt at være med på alle tre politiske niveauer: Roskilde Byråd, Folketinget og Roskilde Amtsråd i nævnte rækkefølge.

Han blev valgt til Roskilde byråd i 1966, og forlod dette fordi han ved valget i februar 1977 blev valgt til Folketinget. Han kunne ellers have været et godt bud på en ny borgmester. Socialdemokratiet fik dog en fuldgyldig 'erstatning' i Lisbeth Olsen i 1978.

Enrico blev desværre ikke genvalgt ved valgene i okt. 1979, december 1981 og 10 jan. 1984. Det blev kun til korte vikariater i årene 1980 og 1981. Han opgav derfor sit folketings kandidatur efter valget i 1984.

Fra 1986 var han medlem af Roskilde Amtsråd. Her var han gruppeformand og politisk ordfører. Under daværende amtsborgmester Ib Vindelevs sygdom i 1990 var Enrico fungerende amtsborgmester i ca. 7 måneder.

Omhyggelig og saglig

På det organisatoriske område var han været aktiv. Først og fremmest som bestyrelsesmedlem for Socialdemokratiet i Roskilde fra 1956 til 1972.

Overalt hvor Enrico har været involveret er opgaverne udført med omhyggelighed, ordentlighed, saglighed og med respekt for andres synspunkter. Det være sig de politiske som de organisatoriske opgaver.

Der findes næppe den organisatoriske og praktiske partiopgave Enrico ikke har været med til at løfte igennem årene. Det var derfor fuldt fortjent at han i 1994 efter sin udtræden af Roskilde Amtsråd blev udnævnt til æresmedlem af Roskilde partiforening.

Indvandrer-politik

Men det er ingen hemmelighed at han i de senere år har været og er uenig med Socialdemokratiet på enkelte politikområder; på det seneste først og fremmest på indvandrer- og udlændingepolitikken.

Ingen, der har deltage i partiforeningens generalforsamlinger de seneste år, har været i tvivl om, hvad han mener om den for tiden førte politik. Hans synspunkter bliver fremført med en indignation, der maner til eftertanke hos de fleste.

Kunne det få ham til at melde sig ud af Socialdemokratiet. Aldrig i livet siger han. Man skal ikke true med at gå, men true med at blive. At han har det synspunkt, er vi mange i Socialdemokratiet, der er glade for.

Enricos arbejdsliv på arbejdsmarkedet foregik i det daværende Eksportkreditråd, (nu EKF) der rådgav og bevilligede erhvervslivet låne-, eksportgaranti- og finansieringsordninger i forbindelse med 'indtrængen' på fremmede markeder.

Jan Hjort, formand for Socialdemokratiet Roskilde

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk