12. august 2020
Der kommer ikke flere voldsepisoder på Roskilde Katedralskole, efter der er statueret et eksempel med syv bortvisninger. Det er elevrådsformand Nicolas Fromsejer overbevist om. Foto: Katrine H. Kristensen
Der kommer ikke flere voldsepisoder på Roskilde Katedralskole, efter der er statueret et eksempel med syv bortvisninger. Det er elevrådsformand Nicolas Fromsejer overbevist om. Foto: Katrine H. Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elevråd: Volden må ikke blive normal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elevråd: Volden må ikke blive normal
Roskilde - 06. december 2018 kl. 14:01
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har været nogle lidt hårde uger på Roskilde Katedralskole, mens der har været bevågenhed om den såkaldte fødselsdagstæsk, som mandag resulterede i permanent bortvisning af syv elever.

arrow Læs også: Gymnasier er åbne for at give bortviste en ny chance

Den bakker elevrådet stadig op om, selvom de bortviste har forsvaret sig med, at det var aftalt spil, og ingen kom til skade. Elevrådsformand Nicolas Fromsejer ser også den hårde sanktion som et forebyggende tiltag, så der ikke udvikler sig en kultur, hvor vold kan være acceptabelt og for sjov.

- Grunden til at vi i elevrådet har støttet op om ledelsen er, at vi ikke ønsker, at det kunne blive normalitet. Så ville vi ende med at have meget værre sager en dag, siger han.

Nicolas Fromsejer har ikke oplevet, at der tidligere har været problemer med grænseoverskridende adfærd. Han tror heller ikke, at det er en kultur, der kommer til at leve videre blandt andre elever.

- Min opfattelse og mavefornemmelse er, at det ikke kommer til at ske igen. Mest fordi der nu er sendt et meget tydeligt signal om, at sådan noget tolererer vi bare ikke. Om det er for sjov eller ej, skal det bare ikke finde sted, for det sender et forkert signal, hvis man ikke kender konteksten, og man skal generelt passe på, for det kan udvikle sig til noget, man ikke kan finde hoved og hale i, siger han.

arrow Katedralskolen: Tæsk er ikke inkluderende
04. december 2018 kl. 12:30 Opdateret: kl. 12:30
arrow Elever smidt ud af gymnasium for fødselsdagstæsk
03. december 2018 kl. 16:00 Opdateret: kl. 15:46
arrow Bortviste elever føler sig misforstået
26. november 2018 kl. 13:11 Opdateret: kl. 12:59
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk