12. august 2020
Eleverne i 1.g på Roskilde Katedralskole kan takke 12 kammerater for, at de nu igen skal have hjemmeundervisning. De 12 elever tog en tur til Sverige, og nu har fem af dem fået konstateret Covid-19. Foto: Thomas Olsen
Eleverne i 1.g på Roskilde Katedralskole kan takke 12 kammerater for, at de nu igen skal have hjemmeundervisning. De 12 elever tog en tur til Sverige, og nu har fem af dem fået konstateret Covid-19. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever tog på tur til Sverige - seks smittet med Covid-19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever tog på tur til Sverige - seks smittet med Covid-19
Roskilde - 02. juni 2020 kl. 08:26
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Eleverne i 1.g på Roskilde Katedralskole fik sig mandag noget af en overraskelse. Glæden over at være tilbage i skole blev formentlig ændret til ærgelse, da rektor Claus Niller Nielsen sendte en besked.

Her skriver han:
- I løbet af det seneste døgn er jeg blevet bekendt med at fem elever fra 1.g er blevet testet positive med Covid-19 efter, at 12 elever i Kr. Himmelfartsferien var på en fælles ferie i Sverige. På den baggrund har jeg netop været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Efter kraftig opfordring fra Styrelsen for Patientsikkerhed har jeg besluttet at aflyse al fysisk undervisning i 1.g frem til og med fredag den 12. juni. Det betyder, at der ikke er fysisk undervisning for 1.g i morgen tirsdag den 2. juni. Det er selvfølgelig stærk beklageligt, men på bagrund af opfordringerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed ser jeg ingen anden udvej, skriver Claus Niller Nielsen.

Det betyder, at eleverne nu igen skal have online-hjemmeundervisning.

Siden Claus Niller Nielsens besked er endnu en elev blevet testet positiv. Derfor er i alt seks elever testet positiv for Covid-19 på nuværende tidspunkt.

Claus Niller Nielsen opfordrer alle elever i 1.g. og deres pårørende, samt skolens ansatte, der var på arbejde torsdag den 28. maj (OPDATERING: I den første udgave af artiklen stod der 29. maj), at udvise skærpet opmærksomhed i forhold til symptomer på Covid-19.

Ifølge DAGBLADETs oplysninger nåede de elever, som har været i Sverige, at være i skole i én dag.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk