7. maj 2021
Eleverne fra 0.-3. klasse på skoleafdeling Baunehøj i Jyllinge har samlet affald. Her ses 1.a. med deres 23,4 kilo affald.
Eleverne fra 0.-3. klasse på skoleafdeling Baunehøj i Jyllinge har samlet affald. Her ses 1.a. med deres 23,4 kilo affald.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever samlede affald: Fandt blandt andet en positiv graviditetstest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever samlede affald: Fandt blandt andet en positiv graviditetstest
Roskilde - 19. april 2021 kl. 19:18
Af Lars Kimer

206 stykker takeaway affald, 112 dåser, 120 mundbind og hele 1697 cigaretskodder. Det var bare noget af det, som eleverne fra de yngste klasser på Baunehøj-afdelingen fik med hjem, da de i den forgangne uge traskede Jyllinges gader tynde.

Intet mindre end 115 kilo affald fik de flittige elever indsamlet, og der var også mere uventet affald iblandt. Eleverne kom hjem med en kuffert, en indkøbsvogn, en hjulkapsel, mange små shot-flasker, en Eurojackpot (dog uden gevinst), en skifteramme, en gammel madras, dåsesodavand, en uåbnet flaske rødvin, en sikkerhedssko, et damebind, en positiv graviditetstest, og ting der kunne have forhindret, at graviditetstesten var blevet positiv.

Efter at der var samlet ind, gik næste fase i gang. Der skulle sorteres, så eleverne fik en ide om, hvilke grupper af affald der er meget af. Der blev sorteret i papir, plast, glas, metal og madaffald.

Det er Danmarks Naturfredningsforening, som opfordrer alle til at samle affald, og DN ønskede, at der var fokus på takeaway-affald, fordi engangsbestik og tallerkener af plast bliver forbudt i år. Indsamlingen viser, at der fortsat er masser af det i naturen.

Ved at deltage er forhåbningen, at eleverne lærer noget om affald, genbrug, sortering, ressourcer og naturen.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk