20. januar 2021
Roskilde Katedralskole har 1470 elever, så det er et mindretal, der protesterer mod ledelsens reaktion på 10 elevers »fødselsdagstæsk«. Foto: Kenn Thomsen
Roskilde Katedralskole har 1470 elever, så det er et mindretal, der protesterer mod ledelsens reaktion på 10 elevers »fødselsdagstæsk«. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever protesterer mod straf for »fødselsdagstæsk«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever protesterer mod straf for »fødselsdagstæsk«
Roskilde - 21. november 2018 kl. 11:50
Af Kristian Jørgensen

»Vi støtter de hjemsendte elever på RKS- det var bare sjov og ballade« hedder en facebookside, som blev oprettet tirsdag, og onsdag morgen har nået 350 likes.

arrow Læs også: Svar på klage over bortvisning: Det er nok, at det ligner vold

Siden er et forsvar for de 10 elever, der er hjemsendt fra Roskilde Katedralskole og nu risikerer udsmidning, fordi de 9. november slog og sparkede en kammerat i skolens gymnastiksal og delte en video af det på sociale medier.

Det var forkert af dem og skal ikke tolereres af skolen, medgiver eleverne bag støttesiden, men den hårde straf er ude af proportioner.

»En bortvisning er 100% sikkert på sin plads, da deres leg ikke skulle have forgået på skolens grund. Men at smide disse elever ud er at hive tæppet væk under 10 socialt og fagligt rige drenge. Der skal være nul tolerance for vold på alle skoler, men som i alt vi går igennem i vores liv, så er der forskellige omstændigheder og forskellige historier til en hver sag. Denne sag handlede om 10 drenge som havde aftalt at de skulle lave en leg, alle var fuld med på ideen, som alle drengene gentagende gange har fortalt til ledelsen. Mange elever fra Roskilde Katedralskole er træt af at denne historie skal drejes og forvandles indtil noget den ikke er. Eleverne på skolen vil have deres venner tilbage igen,« står der blandt andet.

Rektor Claus Niller har ingen kommentarer til elev-støtten, og om han selv har ændret syn på hændelsen, siden den blev opdaget sidste tirsdag.

- Jeg prøver at koncentrere mig om indholdet og ikke, hvad alle mulige mennesker mener, siger han og henviser sin tavshedspligt, mens skolen kører en sag, hvor de har vedtaget nogle sanktioner og sendt høringsbrev ud til eleverne om dem.

Politiet har opgivet en straffesag mod eleverne, fordi offeret ikke vil medvirke til den og ikke har skader, som giver politiet mulighed for selv at løfte sagen. Det har rektoren heller ingen kommentarer til.

- Det er politiets sag, og den har ikke noget at gøre med den, vi kører, siger Claus Niller.

arrow Opbakning til bortvisning var ikke aftalt i elevråd
21. december 2018 kl. 15:13 Opdateret: kl. 15:11
arrow Forældre: Løgn i underretninger om bortviste gymnasieelever
17. december 2018 kl. 13:17 Opdateret: kl. 12:34
arrow Underretning: Bortviste elever i bande-risiko
17. december 2018 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:24
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk