16. september 2021
- Man skal tro på sig selv, for ellers vinder vi ikke, siger 22-årige Ida Mikkelsen om DM i Skills, hvor hun blev kåret som bedste mediegrafiker. Torsdag blev hun fejret på Roskilde Tekniske Skole sammen med skolens andre skills-deltagere og hilser her på skolens direktør Jesper Østrup. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

- Man skal tro på sig selv, for ellers vinder vi ikke, siger 22-årige Ida Mikkelsen om DM i Skills, hvor hun blev kåret som bedste mediegrafiker. Torsdag blev hun fejret på Roskilde Tekniske Skole sammen med skolens andre skills-deltagere og hilser her på skolens direktør Jesper Østrup. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever med »skills« blev fejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Elever med »skills« blev fejret
Roskilde - 14. februar 2020 kl. 14:18
Af Anna Weinø

Hun holder godt øje med det, der sker på scenen i Bella Center. Først tager de prisen, og så trykker de Mette Frederiksens hånd. Hun bider mærke i rækkefølgen, hvis nu hun skal derop om lidt. Og det skal hun, viser storskærmen på scenen. Som Danmarks dygtigste mediegrafikerspire går Ida Mikkelsen smilende op mod scenen, statuetten og statsministeren.

arrow Læs også: Hyldet af statsministeren: Ida vandt DM for mediegrafikere

- Det var en lidt sjov følelse, men jeg var så træt efter tre dage og tænkte, at det måtte bære eller briste. Så det var ikke, fordi jeg forventede at vinde, men jeg blev heller ikke helt overrasket, fortæller Ida Mikkelsen.

Det er nær en måned siden, hun vandt DM i Skills som mediegrafiker, og nu skal hun atter hyldes for sin præstation.

Alle er vindere

Roskilde Tekniske Skole inviterer familie, venner og læremestre til fejring af skolens DM-deltagere i Skills torsdag eftermiddag. Vinderne af DM i Skills har først kæmpet i skolemesterskaberne, så regionsmesterskaberne og til sidst vundet over en håndfuld af de dygtigste inden for deres fag.

Der er cirka 300 deltagere i DM i Skills, så bare at nå til konkurrencen er en bedrift i sig selv, og det lægger dagens talere vægt på.

- Jeg undgår at fremhæve, hvem der har vundet guld og sølv, for jeg synes, I har vundet alle sammen, lyder det diplomatisk fra skolens bestyrelsesformand Hans Arne Nielsen.

Flere priser

Roskilde Tekniske Skole kunne sende 13 deltagere til finalen og fem af dem sejrede i konkurrencen. De blev dog ikke alle danmarksmestre indenfor deres fag. Det var kun Ida Mikkelsen og bygningssnedkeren Tobias Preilev Hansen, der tog den titel med sig tilbage til skolen.

En anden slags pris gik til makkerparret Torbjørn Malchau og Jeppe Kristensen. De vandt Øresundsmesterskabet for blikkenslagere, hvor »svenskerne fik nogle slag«, som Hans Arne Nielsen siger i sin tale.

En tredje pris hedder Arbejdsmiljøsprisen og bliver uddelt til den, der husker høreværn, sikkerhedsbriller og at holde arbejdsområdet helt »clean«.

Pernittengryn

- Hvis dit bord roder, så kan du ikke tænke klart, når du arbejder, og så kan du let komme til at lave fejl, fortæller Jeppe Thun Jørgensen, der vandt Arbejdsmiljøprisen som bygningssnedker.

Jeppe beskriver sig selv som lidt af en pernittengryn, så han er ikke overrasket over, at det var ham, der vandt.

De to skolekammerater Jeppe og Tobias fik begge til opgave at bygge en talerstol, der blev bedømt på mere end 300 parametre. Selvom Jeppes talerstol ikke blev bedømt til topkarakter, har han stadig fået meget ud af at deltage i konkurrencen.

- Det er superfedt at være med. Man sætter sig selv under et pres, og det er forløsende at det, man har lavet, bliver bedømt godt, siger Jeppe.

Rollemodeller

Udover at skærpe de unge håndværkeres evner har DM i Skills også et andet formål. Det skal sætte fokus på erhvervsuddannelser, som ungdommen har fravalgt i mange år, og som derfor kæmper om eleverne.

Borgmester Tomas Breddam (S) ønsker ikke kun eleverne tillykke med deres deltagelse i DM i Skills, men også med »at have truffet et rigtig klogt valg.«

- I bliver kloge med jeres hænder, og I er rollemodeller for skoleelever og andre unge. I har fundet et fag, som I er gode til, og som Danmark har brug for, siger Tomas Breddam, og slutter sin tale af med et seksfoldigt leve.

arrow Billeder: Her er de sjællandske vindere i DM i Skills 2020
18. januar 2020 kl. 15:28 Opdateret: kl. 15:28
arrow Erhvervsskoler prøver at få tag i de unge ved at lade dem prøve selv
18. september 2019 kl. 14:29 Opdateret: kl. 11:46
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk