23. januar 2021
Eleverne på Roskilde Lille Skole arbejdede med prikker i deres værker, lige som den japanske kunstner Yayoi Kusama er kendt for at gøre.
Eleverne på Roskilde Lille Skole arbejdede med prikker i deres værker, lige som den japanske kunstner Yayoi Kusama er kendt for at gøre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever lærte om moderne kunst af Louisiana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever lærte om moderne kunst af Louisiana
Roskilde - 24. november 2020 kl. 18:01

Roskilde Lille Skole havde i sidste uge besøg af kunstformidlere fra kunstmuseet Louisiana i forbindelse med projektet »Skab det nye sammen«, hvor eleverne både lærte om kunst og selv skulle prøve at skabe værker.

arrow Læs også: Louisiana bragte kunsten ud til børnene

Eleverne blev præsenteret for kunstnerne Yayoi Kusama og Henry Moore samt kunstgruppen Superflex, som alle er præsenteret i Louisianas faste samling. I løbet af ugen flyttede eleverne »ind i kunstnernes atelier« og arbejdede med de tre kunstneres vidt forskellige arbejdsmetoder og tilgang til verden.

Eleverne har lært, hvordan de kan udfordre vanetænkning og finde nye måder at samarbejde og lære på. Projektet blev afsluttet med en udstilling og en fernisering, hvor klasserne videregav deres erfaringer og arbejdsmetoder til skolens 4. klasse - forældrene måtte nøjes med fotos grundet corona-restriktioner.

Takket være fondsstøtte fra Augustinus Fond kan Louisiana besøge en række udvalgte skoler på Sjælland, der ellers ville have svært ved at komme til museet på grund af afstand og Covid-19 restriktioner. I sidste uge havde Tjørnegårdskolen i Roskilde også besøg af kunstformidlere fra Louisiana.

En ny omgang »Skab det nye sammen« finder sted i foråret 2021, hvor skoler på Sjælland kan søge om at få besøg i en uge. Skoler, som er interesserede, kan søge om deltagelse på louisiana.dk/learning

Roskilde Lille Skole i Tågerup var den ene af to skoler i Roskilde Kommune, som havde besøg af kunstformidlere fra Louisiana. Den anden var Tjørnegårdskolen i Roskilde.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk