23. januar 2021
Etiopien bliver i år støttet af Børnenes Ulandskalender. Foto: Marie Torp Christensen
Etiopien bliver i år støttet af Børnenes Ulandskalender. Foto: Marie Torp Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever lærer om børns rettigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever lærer om børns rettigheder
Roskilde - 25. november 2020 kl. 19:34

Der er en verden til forskel på børn fra Etiopien og elever fra Klostermarksskolen i Roskilde, og dog. I ugerne op til jul handler det nemlig om i begge lande at sætte fokus på børns rettigheder i Etiopien, som overskuddet af salget af Børnenes Ulandskalender støtter gennem et uddannelsesprojekt.

Derfor lærer eleverne i Roskilde om børns rettigheder og får i denne uge besøg af Emil Amtoft fra Spejderne, der vil fortælle om Etiopien, magiske kaffebønner og børns rettigheder.

- Jeg håber, eleverne kan tage emnerne med videre fra workshoppen og tage dem op derhjemme. Det er vigtigt, at eleverne får sat fokus på deres rettigheder og lærer at bruge dem aktivt, siger Emil Amtoft om besøget på Klostermarksskolen, hvor eleverne kan se frem til fysiske øvelser under besøget.

Unicef, der blandt andet står bag Ulandskalenderen, er glade for samarbejdet med Spejderne på 125 af landets skoler, som sætter børns rettigeheder på skemaet. Eleverne på Klostermarksskolen arbejder med årets undervisningsmateriale, der består at et website med film, digitale spil, portrætter og elevbogen Ørkenpigen, der er skrevet af Sandra Schwartz. Børnenes Ulandskalender er i år et samarbejde mellem Danmarks udviklingssamarbejde Danida, Danmarks Radio og UNICEF Danmark.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk