2. august 2021
Byens Hus, Roskilde Museums, Museet for Samtidskunst og VisitRoskilde er gået sammen om idéer til, hvordan Stændertorvet kan bruges i skolernes undervisning. Foto: Kim Rasmussen
Byens Hus, Roskilde Museums, Museet for Samtidskunst og VisitRoskilde er gået sammen om idéer til, hvordan Stændertorvet kan bruges i skolernes undervisning. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever kan gå i skole på torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever kan gå i skole på torvet
Roskilde - 27. maj 2020 kl. 06:54

Det er ikke kun skolerne, som byder alle de store elever tilbage. Byens Hus, Roskilde Museum, Museet for Samtidskunst og VisitRoskilde er gået sammen for at lave aktiviteter til eleverne i byrummet. Der er allerede flere klasser, som bruger området ved Stændertorvet i undervisningen, men de fire partnere vil gerne byde ind med nye ideer og gode forløb, som skoleklasserne kan bruge.

arrow Læs også: Stuur stuur nummer

Helt konkret har Byens Hus, Roskilde Museum, Museet for Samtidskunst og VisitRoskilde budt ind med idéer til, hvordan skoleklasser på egen hånd kan få gode læringsforløb på Stændertorvet. Byens Hus byder eleverne velkommen med mulighed for, at de store elever kan reflektere over de helt store spørgsmål. Både via en Corona Camino og i forbindelse med nogle Tanketræeer, som står på torvet, har eleverne mulig for at få snakket om hvilke tanker, hele coronakrisen har sat i gang hos dem.

Roskilde Museum og Museet for Samtidskunst åbner byrummet med ture rundt i bymidten, hvor eleverne kan se på kunst og terrorsikring eller tage på skattejagt i Roskildes gader. VisitRoskilde har en masse information om Roskilde, som de stiller til rådighed og har materialer, der kan bruges i dansk-forløb.

Alle skoleklasser kan se forløbene via Byens Hus' hjemmeside, og når kulturinstitutionerne lukker op igen, står museumsformidlerne klar med flere forløb både ude og inde.

arrow Sommeren er reddet: Ferieaktiviteter bliver alligevel til noget
23. maj 2020 kl. 14:07 Opdateret: kl. 18:09
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk