21. februar 2020
Indvielsen af Østervangsskolens ny kys-og-kør-område blev en regnvåd omgang, så der var brug for paraplyerne, da den røde snor skulle klippes. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Indvielsen af Østervangsskolens ny kys-og-kør-område blev en regnvåd omgang, så der var brug for paraplyerne, da den røde snor skulle klippes. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever har været med til at lave nyt kys og kør-område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever har været med til at lave nyt kys og kør-område
Roskilde - 09. oktober 2019 kl. 13:14
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det lyder meget enkelt, men det er det ikke altid. Foran Østervangsskolen er der et område, hvor forældre kan sætte deres børn af. Men mange forældre har misforstået konceptet og parkerer bilen, hvorefter de følger børnene ind på skolen.

Samtidig bliver nogle af kunderne til naboen Fakta også indimellem fristet til lige at parkere, når de skal ind at handle.

Sammen med børnetrafikplanlægger Johan Heichelmann er skolens elever blevet inddraget i at designe et helt nyt kys og kør-område, som blev indviet tirsdag.

Et kys og kør-område er et afsætningssted, hvor forældre kan standse og sige farvel til deres børn, men ikke følge dem ind.

For at gøre det mere tydeligt, hvordan kys og kør-området skal bruges, blev skolens trafikgruppe, der består af en gruppe elever, inddraget i designet. Eleverne foreslog blandt andet at anvende kommunens kys og kør-logo på asfalten.

På dagen viste det sig, at kommunens folk havde fået skrevet kør og kys på asfalten.

- Eleverne studsede over det. Det gjorde jeg også, fortæller Johan Heichelmann, som overvejer at skrive til Roskilde Kommune, men det er op til kommunen, hvis det skal laves om.

Skolens elever er blevet inddraget i området, så de selv tager ejerskab.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk