18. januar 2019
Jon Lissner er skoleleder på Trekronerskolen og formand for Skolelederforeningen i Roskilde. Han er glad for sms-ordningen, fordi det giver mulighed for at tale med forældrene om deres børns fravær. Foto: Thomas Olsen
Jon Lissner er skoleleder på Trekronerskolen og formand for Skolelederforeningen i Roskilde. Han er glad for sms-ordningen, fordi det giver mulighed for at tale med forældrene om deres børns fravær. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever har stadig for meget fravær i Roskildes skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever har stadig for meget fravær i Roskildes skoler
Roskilde - 12. juni 2018 kl. 13:10
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skoleleverne i Roskilde Kommune tilbringer fortsat for lidt tid på skolebænken, viser nye tal fra Roskilde Kommune.

I den seneste opgørelse af »Resultater i Roskilde«, der hvert år evaluerer kommunens indsats indenfor en række serviceområder, fremgår det, at det ikke er lykkedes at nedbringe mængden af fravær blandt kommunens skolelever.

I august 2016 indførte kommunen ellers en sms-ordning, hvor forældre blev orienteret, når deres børn pjækkede, men siden er fraværsprocenten steget.

Det kan der være en god forklaring på, siger Jette Henning (S), der er formand for skole- og børneudvalget i Roskilde Kommune.

- Jeg vil gerne understrege, at tallene kan være udtryk for en anderledes måde at registrere på, så vi ved endnu ikke, om sms-ordningen har fungeret, siger hun.

Gennem det seneste år har skolerne i Roskilde Kommune ændret deres registreringspraksis fra at registrere fravær om morgenen til at registrere fravær løbende gennem dagen.

Hos Jon Lissner, der er formand for Skolelederforeningen i Roskilde og skoleleder på Trekronerskolen, får ordningen pæne ord med på vejen.

- Sms-ordningen fungerer på den måde, at vi kan skabe en dialog med børnenes forældre, hvis vi oplever fravær. Vi får en anden mulighed for at få en samtale om vigtigheden af at møde til tiden, siger han.

Fra Morten Naumann, der er næstformand i Skolelederforeningen i Roskilde og skoleleder på Hedegårdenes Skole, beskrives ordningen også som værende en succes.

- Jeg synes, ordningen fungerer meget tilfredsstillende, siger han.

Roskilde Kommune har en målsætning om en fraværsprocent på 4,5 procent, men tal for skoleåret 2016/2017 viser et samlet fravær blandt skoleelever på seks procent.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk