22. februar 2019
Bertil Wienberg, elev på Fjordskolen Lysholm, prøvede bassinet med de store kugler i skolens nye sanserum. Foto: Roskilde Kommune
gallery icon

Se billedserie

Bertil Wienberg, elev på Fjordskolen Lysholm, prøvede bassinet med de store kugler i skolens nye sanserum. Foto: Roskilde Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever har fået rum til deres sanser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever har fået rum til deres sanser
Roskilde - 23. januar 2019 kl. 15:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fjordskolen Lysholm i Roskilde kunne tirsdag indvie sit nye sanserum, og det blev en af skolens elever, Mathilde, som fik æren af at klippe den røde snor. Herefter kunne eleverne indtage det meget utraditionelle rum, der er domineret af en stor vandseng med forhæng af lysdioder og et bassin med store kugler. Rummet har en behagelig og næsten meditativ stemning, med dæmpet lys i skiftende farver og fyldt med blide, svævende toner.

Børn på Fjordskolen Lysholm har generelt svært ved at opfatte og bearbejde sansepåvirkninger, hvilket udfordrer børnene i deres dagligdag. I sanserummet får børnene sanseindtryk gennem lys, farver, lyd, musik, dufte, vandseng, kuglebassin og hængekøje. Samtidig får de styrket deres relationer gennem leg, kommunikation og fælles sansepåvirkninger.

Sanserummet er et såkaldt »Snoezelrum« og er blevet gjort muligt takket være en donation på 560.450 kroner fra Trygfonden. Fra Mica Fonden har skolen desuden fået 120.000 kroner til indkøb af maskiner til træning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk