24. juni 2021
Smilene var store, da elevatoren på Viby Station blev indviet en kold eftermiddag i december. Siden da har fire personer siddet fast i elevatoren. Foto: Kenn Thomsen
Smilene var store, da elevatoren på Viby Station blev indviet en kold eftermiddag i december. Siden da har fire personer siddet fast i elevatoren. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elevatoren fra helvede: Har allerede fanget personer fire gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elevatoren fra helvede: Har allerede fanget personer fire gange
Opdateret 03. juli 2020 kl. 21:15
Roskilde - 03. juli 2020 kl. 15:21
Af Britt Nielsen

Mange års ønske om en elevator på Viby Staion fik sin afslutning, da elevatoren på Viby Station blev indviet i december.

arrow Læs også: 80-årig kvinde spærret inde i elevator i bagende sol

Roskilde Kommune gik til sidst ind og betalte en del for elevatoren, men det er Banedanmark, som har hele ansvaret for driften.

Den 23. juni blev en 80-årig kvinde og hendes hund fanget i elevatoren, da den gik i stå mellem de to niveauer og ikke var til at få i gang igen. Roskilde Brandvæsen var nødt til at redde kvinden og hunden, da solen bagte på dem, og der ville gå lang tid, inden en tekniker fra Banedanmark kunne nå til Viby.

- Det er aldrig rart at sidde fast i en elevator, og vi er naturligvis kede af at høre, at kvinden blev fanget i den varme elevator. Banedanmark er derfor i tæt dialog med vores leverandør for at sikre, at elevatoren fungerer, som den skal, siger Peter Ipsen, der er teknisk systemansvarlig i Banedanmark.

Langt fra første gang

Det viser sig dog, at det ikke var første gang, nogen sad fast i elevatoren. Det er sket fire gange siden indvielsen.

Blandt andet sad en 83-årig kvinde fast i fem kvarter den 15. juni, hvor en tekniker kom og fik hende ud.

Banedanmark oplyser til DAGBLADET, at der har været 15 hændelser, hvor elevatoren ikke har virket korrekt. I fire af tilfældene har personer siddet fast i elevatoren.

Banedanmarks leverandør har tirsdag den 30. juni haft to montører ude for at gennemgå elevatoren på Viby Station.

Der er blevet foretaget software-opdateringer, og dørene er blevet justeret. Elevatoren er blevet testkørt flere gange og montørerne melder, at den fungerer korrekt igen.

Udsat for hærværk

Banedanmark har konstateret, at elevatoren har været udsat for hærværk flere gange, og derfor har Banedanmark og leverandøren nu ekstra fokus på at sikre, at den fungerer korrekt.

- Vi kan i øvrigt konstatere, at en tredjedel af servicetilkaldene til elevatoren på Viby Sjælland Station skyldes hærværk i form af slag og spark på elevatordørene. Den slags slider på dørene og øger risikoen for fejl. Stationerne er vores fælles dagligstue, og vi har alle sammen et ansvar for at sikre, at det er trygt og sikkert at færdes på stationerne, og det gælder naturligvis også elevatorerne, siger Peter Ipsen.

arrow Håndværker sad fast i elevator
25. juni 2015 kl. 12:05 Opdateret: kl. 11:34
arrow Fuld mand sad fast i elevator
08. august 2011 kl. 09:57 Opdateret: kl. 09:57
arrow Landets højeste elevator er ude af drift
11. september 2010 kl. 08:53 Opdateret: kl. 10:36
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk