15. oktober 2019
Et af de store problemer med kunstgræsbaner er, at fodboldspillerne tager gummigranulat med ud, når de forlader banen. Det skal der findes en løsning på ved den nye bane i Svogerslev. Foto: Lars Kimer
Et af de store problemer med kunstgræsbaner er, at fodboldspillerne tager gummigranulat med ud, når de forlader banen. Det skal der findes en løsning på ved den nye bane i Svogerslev. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstra sikring til kunstgræsbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstra sikring til kunstgræsbane
Roskilde - 22. maj 2019 kl. 20:06
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet har afsat otte millioner kroner til en kunstgræsbane i Svogerslev med et krav om, at banen skal være så bæredygtig som mulig.

Nu er gummigranulat svært at få bæredygtigt, og kultur- og idrætsudvalget har gennemgået de muligheder, der er på markedet.

Alligevel er udvalget nået frem til, at man vælger en 3. generations kunstgræsbane med gummigranulat i Svogerslev. Det matcher de kunstgræsbaner, som kommunen har lavet i de senere år.

- Men vi gør nogle tiltag. Det største problem er det granulat, som bliver slæbt ud af banen, fortæller formand for kultur- og idrætsudvalget, Claus Larsen (S).

Til forskel fra kommunens andre kunstgræsbaner skal den nye bane have tilført en række forskellige foranstaltninger eller barrierer, som skal mindske, at fodboldspillerne tager granulat ud af banen.

Udvalget har ikke lige tænkt på, at hvis de tiltag bliver en succes, skal de sprede sig til resten af kommunens kunstgræsbaner.

- Det er noget, vi skal undersøge, siger Claus Larsen og oplyser, at nye kunstgræsbaner generelt er bedre for miljøet end de første, der blev lavet.

Kunstgræsbanen forventes anlagt efter sommerferien og åbne for brug i oktober.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk