21. oktober 2021
Lotte Nowack på Haraldsborg med udsigt til fjorden, hvor en del af outdoor-efterskolens aktiviteter skal foregå. Men om det kommer så langt, afhænger af, om der er politisk vilje til at overdrage Haraldsborg fuldstændig til Ros Efterskole, og det tyder det ikke på, den er.
Lotte Nowack på Haraldsborg med udsigt til fjorden, hvor en del af outdoor-efterskolens aktiviteter skal foregå. Men om det kommer så langt, afhænger af, om der er politisk vilje til at overdrage Haraldsborg fuldstændig til Ros Efterskole, og det tyder det ikke på, den er.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterskole hænger i en tynd tråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskole hænger i en tynd tråd
Opdateret 15. november 2013 kl. 09:35
Roskilde - 12. november 2013 kl. 14:30
Af Steen Østbjerg

Roskilde: Det ambitiøse skoleprojekt Ros Efterskole, som sigter på at etablere en outdoor-efterskole i Roskilde, er løbet ind i alvorlige problemer, der kan føre til, at hele projektet må opgives.

Den hjælpende hånd, som efterskolen har fået af byrådet, der kvit og frit har stillet ejendommen Haraldsborg til rådighed for skolen, er nemlig ikke tilstrækkelig.

arrow Læs også: Stikket trukket på efterskole

For at opfylde lovens krav om uafhængighed, er skolen nødt til selv at eje bygningerne, som har en værdi af 25 millioner kroner, og så langt er politikerne i økonomiudvalget ikke indstillet på at strække sig. Dermed er der ikke udsigt til, at efterskolen bliver godkendt.

- Sagens kerne er, at vi er nødt til at få kigget på ejerkonstruktionen. Ellers bliver vi ikke godkendt, siger Lotte Nowack, som er næstformand for bestyrelsen i Ros Efterskole.

Men imødekommenheden i økonomiudvalget er yderst begrænset, hvilket bl.a. Morten Gjerskov giver udtryk for:

- Jeg tror, alle partiet føler, de har strakt sig langt for at støtte op om Ros Efterskole, og det er jo også derfor, vi har givet taget en af kommunens bedst placerede ejendomme, som de kunne arbejde videre med. Men jeg tror ikke, der er nogen, der er indstillet på at forære bygningerne væk, sådan som tiderne er nu. Og selv om det måske ikke kan sælges lige nu, ændrer det ikke på, at det repræsenterer en stor værdi, og på et eller andet tidspunkt vil nogen være interesseret, for det er en fantastisk grund, siger Morten Gjerskov.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow Nyt benspænd for efterskole
12. november 2020 kl. 13:27 Opdateret: kl. 13:16
arrow Sct. Hans-fremtid er afgørende for efterskole
24. oktober 2019 kl. 14:21 Opdateret: kl. 14:32
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk