14. oktober 2019
Det var i et kælderrum i denne blok i Rønnebærparken, Wasim Essam Hajress og Alexander Veis voldtog en 19-årig kvinde efter en bytur. Foto: Steen Østbjerg
Det var i et kælderrum i denne blok i Rønnebærparken, Wasim Essam Hajress og Alexander Veis voldtog en 19-årig kvinde efter en bytur. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterlyst voldtægtsmand viste sig i landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterlyst voldtægtsmand viste sig i landsretten
Opdateret 19. december 2018 kl. 11:10
Roskilde - 19. december 2018 kl. 09:58
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forhold til Retten i Roskilde så Østre Landsret ikke med mildere øjnene på den voldtægt, som den 35-årige palæstinenser Wasim Essam Hajress fra Roskilde og den 27-årige Alexander Veis fra Jyllinge begik i april, hvor de tvang en dengang 19-årige kvinde til sex med dem begge i et kælderrum i Rønnebærparken i Roskilde.

arrow Læs også: Tredobbelt voldtægtsmand holder sig skjult på anden måned

I byretten fik sidstnævnte to et halvt års fængsel - den dom blev stadfæstet i landsretten - mens førstnævnte, der havde fået tre et halvt års fængsel, fik skærpet straffen til fængsel tre år og 11 måneder. Dertil kommer, at han efter afsoning udvises fra Danmark for bestandigt.

Begge de dømte var til stede, da deres ankesag blev behandlet i landsretten, og det var en overraskelse i sig selv. Wasim Essam Hajress forsvandt nemlig den 6. september, umiddelbart før Retten i Roskilde afsagde sin dom, og umiddelbart før han selv skulle være far. Siden da var han gået under jorden, så selv om der blev afsagt kendelse om fængsling, forblev han på fri fod, fordi politiet simpelthen ikke vidste, hvor han var.

Konsekvensen blev, at politiet senere i september efterlyste Wasim Essam Hajress. Efterlysningen havde dog ikke ført til, at den 35-årige var blevet pågrebet. Først da han selv valgte at møde frem i Østre Landsret, blev Wasim Essam Hajress anholdt, og efter afgørelsen af ankesagen afsagde Østre landsret også kendelse om fængsling af begge gerningsmænd, indtil afsoning af straffen kan begynde.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - på papir eller som e-avis

arrow Voldtægtsdømt efterlyses
20. september 2018 kl. 05:03 Opdateret: kl. 20:03
arrow To mænd voldtog 19-årig kvinde i kælderrum
06. september 2018 kl. 15:49 Opdateret: kl. 15:49
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk