16. december 2018
Foto: Ole Steen Bornak/storkene.dk
Foto: Ole Steen Bornak/storkene.dk
Foto: Ole Steen Bornak
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterlyser stork: Hvem sover Susanne hos?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterlyser stork: Hvem sover Susanne hos?
Roskilde - 15. april 2018 kl. 06:31
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvem overnatter Susanne hos? Det lyder som et par bekymrede forældre, der mangler deres teenagedatter, men sådan er historien ikke helt.

Der er derimod tale om foreningen storkene.dk, som leder med lys og lygte efter den unge hunstork, Susanne, som sidste år valgte ikke at flyve sydpå. Det skriver DAGBLADET Roskilde/sn.dk

Helt imod sædvane blev en af de unge storke tilbage hos forældrene på gartneriet i Gundsølille nord for Roskilde i efteråret 2017. Den unge hunstorks bror var blevet kørt ned og dræbt ved Gørlev på Vestsjælland og den unge hunstork valgte det sikre. Hun droppede trækket sydpå og blev på gården hvor hun opholdt sig gennem hele vinteren.

- Men nu er hun sjældent på gartneriet. De gamle forældre er i gang med at ruge på et nyt hold æg og ungstorken bliver for det meste jaget bort når hun nærmer sig reden. Særligt hanstorken Emil er aggressiv og ønsker ikke at dele territorium med andre storke. End ikke hans egen unge får lov til at være på gartneriet. Derfor er den nu meget sjældent hjemme. Og det er efterhånden længe siden, at storken sidst har overnattet der, siger formand for storkene.dk Jess Frederiksen.

Men hvor overnatter den så? Det vil foreningen rigtig gerne vide.

- De fleste storke overnatter på samme sted nat efter nat. Vi ved, at den ofte ses i området omkring Tågerup, der ligger et par kilometer fra Gundsølille. Her fouragerer den ofte i nogle af områdets vandhuller. Men ingen har fortalt os, hvor hunstorken overnatter. Det kan være på en telefonmast, et tag på en lade, en kirke eller i et udgået træ, siger Jess Frederiksen.

Hvis nogen har set storken, eller har den boende på deres ejendom, er man meget velkommen til at kontakte storkene.dk.

- Ønsker man at være anonym, er det naturligvis noget vi respekterer. Men kender man til stedet, vil vi gerne være behjælpelige med at levere en storkerede til den unge storkedame, der i øvrigt hedder Susanne. Om hun lyder navnet, er nok tvivlsomt, siger formanden.

Susanne kan kendes ved at hun har en metalring over venstre fod.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk