28. oktober 2020
Spisestederne i Roskilde kan godt mærke, at der er flere, som er blevet hjemme i efterårsferien i stedet for at rejse væk fra byen. Foto: Jens Wollesen
Spisestederne i Roskilde kan godt mærke, at der er flere, som er blevet hjemme i efterårsferien i stedet for at rejse væk fra byen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterårsferien fylder cafeerne i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterårsferien fylder cafeerne i Roskilde
Roskilde - 16. oktober 2020 kl. 16:23
Af Anna Weinø

Først prøver vi Vivaldi. Der er fyldt. Der er kø til Café Korn, så vi ender på Conditoriet, hvor der er ét bord ledigt. Der er rift om cafépladserne i Roskilde i efterårsferien. Når folk har fri, tager de i højere grad ud og spiser. Det oplever de blandt andet hos Café Vivaldi på Stændertorvet.

arrow Læs også: Nomineret til erhvervspris: Længe leve udeserveringen

- Efterårsferien har en positiv effekt, som det plejer. Vi har altid travlt i skoleferierne, siger Thomas Munkholm, der er udviklingschef og kommunikationsansvarlig i Vivaldi-kæden.

Fordi færre rejser ud og bliver hjemme i stedet, er der endnu flere, der benytter byens restaurationer. Det er i hvert fald oplevelsen hos Florentz Café & Brasserie på Algade, der melder fuldt booket.

- Vi har klart haft mere at lave. Målt ud fra sidste efterårsferie, er der sket en stigning. Der er ingen tvivl om, at det har en kæmpe effekt, at folk er hjemme, siger ejer af Florentz Martin Mikkelsen.

I Conditoriet er det meste, som det plejer, fortæller chefen Grethe. Der er som regel mange kunder, men der er trods alt lidt flere i denne efterårsferie, end der var i uge 42 sidste år.

Der er også gang i Flammen på Ro's Torv. Her er årets efterårsferie faktisk lidt mindre indbringende end sidste år. Men de mærker alligevel den positive effekt af de mange hjemmeferierende.

- Fordi man i år har rejst mindre, og danskerne er blevet hjemme, har det været godt for os. Det er dejligt efter en periode, hvor det har været svært at drive restaurant, siger Piet Klein, der er administrerende direktør for Restaurant Flammen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk