28. september 2021
Det har nu brændt på Solum i to måneder. Forholdene forud for branden fører nu til, at Roskilde Kommune gennem Roskilde Brandvæsen melder Solum til politiet. Foto: Daniel Tronholm
Det har nu brændt på Solum i to måneder. Forholdene forud for branden fører nu til, at Roskilde Kommune gennem Roskilde Brandvæsen melder Solum til politiet. Foto: Daniel Tronholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter vulkanbrand: Virksomhed bliver meldt til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter vulkanbrand: Virksomhed bliver meldt til politiet
Opdateret 18. november 2020 kl. 14:43
Roskilde - 18. november 2020 kl. 12:48
Af Steen Østbjerg

Roskilde Kommune beder nu Roskilde Brandvæsen om at melde Solum Roskilde A/S til politiet.

arrow Læs også: Solum efter vulkanbranden: Eventuel forurening er brandvæsnets skyld

Den beslutning traf økonomiudvalget onsdag.

Beslutningen træffes på initiativ fra Socialdemokratiet, som stillede det som forslag i klima- og miljøudvalget i sidste uge. Har endte en afstemning 3-3, og forslaget faldt, men har nu vundet flertal i økonomiudvalget, lige som der vil være flertal for det i byrådet i næste uge.

Politianmelde sker, fordi der er mistanke om, at virksomheden har opbevaret brændbart materiale uden at ansøge om tilladelse, og at reglerne om brandsikkerhed, derfor ikke er overholdt.

- Virksomheder skal - ligesom alle os andre - overholde de regler og rammer, der er for deres virke. Brandvæsenet kan konstatere, at Solum har opbevaret alt for store mængder brændbart materiale uden at have tilladelse. Derfor har vi i økonomiudvalget i dag bedt Roskilde Brandvæsen om at politianmelde Solum, siger borgmester Tomas Breddam (S).

Han understreger, at Solum er i gang med at rette op på de manglende tilladelser. Politianmeldelsen gælder således forsømmelser i tiden op til branden.

- Når vi tager denne sag så alvorligt, er det jo, fordi branden har så store konsekvenser. Rigtig mange borgere er generet af røg og lugt, og er selvfølgelig også bekymrede for de helbredsmæssige konsekvenser. Derfor tager vi nu igen også kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed for at få rådgivning. Det har vi nemlig ikke fagligheden til i kommunen, siger Tomas Breddam.

arrow Kæmpebrand er slukket - men gisper stadig
01. december 2020 kl. 11:42 Opdateret: kl. 11:45
arrow Firma bag vulkanbranden: Politianmeldelse på forkerte konklusioner
19. november 2020 kl. 15:44 Opdateret: kl. 15:34
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk