20. november 2017
Charlotte Raaschou-Jensen (tv.) og Mia Kruuse bidrog begge med hjertemassage og fik pulsen tilbage i cyklisten, der dog døde nogle timer senere. Foto: Kenn Thomsen
Charlotte Raaschou-Jensen (tv.) og Mia Kruuse bidrog begge med hjertemassage og fik pulsen tilbage i cyklisten, der dog døde nogle timer senere. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter dødsulykke husker Charlotte altid cykelhjelmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter dødsulykke husker Charlotte altid cykelhjelmen
Roskilde - 14. september 2017 kl. 05:51
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en forfærdelig ulykke, Charlotte Raaschou-Jensen pludselig stod midt i, da hun den sidste mandag i januar i år fulgte sin datter til skole.

arrow Læs også: Hverdagens helt glad for anerkendelse

En 50-årig kvinde - en lærer på skolen, skulle det vise sig - var kort forinden blevet kørt ned på hjørnet af Gartnervang og Astersvej, et sted som mange af skolens elever og deres forældre passerer forbi om morgenen, og således også Charlotte Raaschou-Jensen.

- Jeg kunne se, der holdt to biler, og at der var sket et eller andet. To personer var i gang med at give hjertemassage, og så skyndte jeg mig hen og spurgte, om der var noget, jeg kunne hjælpe med, fortæller Charlotte Raaschou-Jensen.

Det var der. I høj grad. Charlotte Raaschou-Jensen sørgede dels for, at der blev set til den chokerede bilist, der havde kørt cyklisten ned, og hun deltog i at give cyklisten hjertemassage .

- Jeg er sygeplejerske, men normalt er der jo andre folk omkring mig, og der er mange hjælpemidler til rådighed. Her havde jeg kun mine hænder og min faglige viden, siger Charlotte Raaschou-Jensen.

Cyklisten havde åbent kraniebrud og havde ingen puls, men takket være den indsats som Charlotte Raaschou-Jensen ydede sammen med Mie Kruuse og en civil politiassistent, der ligeledes tilfældigt befandt sig på åstedet, lykkedes det at få puls i patienten, der blev overført til Rigshospitalet. Her viste det sig, at læsionen var så alvorlig, at patienten døde samme aften.

Alle tre, der tog del i førstehjælpen, er nu blevet belønnet med en dusør, og for Charlotte Raaschou-Jensen er der én altoverskyggende konklusion på den tragiske oplevelse.

- Man lærer, at cykelhjelmen er en vigtig ting. Jeg har i hvert fald ikke kørt uden cykelhjelm siden, siger hun.

arrow Caspar løb nytårsbølle op i laksko
13. september 2017 kl. 10:57 Opdateret: kl. 08:02
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk