22. oktober 2019
I stedet for at bestille en flybillet til de medarbejdere og politikere, der skal ud at rejse, bør kommunen gå foran som et godt eksempel, så flere rejser kommer til at foregå med fx tog. Foto: Helle Eriksen
I stedet for at bestille en flybillet til de medarbejdere og politikere, der skal ud at rejse, bør kommunen gå foran som et godt eksempel, så flere rejser kommer til at foregå med fx tog. Foto: Helle Eriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EL: Kommunen bør undgå flyrejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EL: Kommunen bør undgå flyrejser
Roskilde - 22. januar 2019 kl. 06:40
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunens medarbejdere og politikere bør i langt højere grad hoppe på toget, når de skal ud at rejse i embeds medfør, i stedet for at rejse med fly.

arrow Læs også: Byrødder vil ikke indføre togtvang til Aalborg

Det mener Enhedslisten, som foreslår, at kommunen går i gang med at lave en model for, hvordan antallet af flyrejser kan skæres med.

Bag forslaget ligger et ønske om at nedbringe udslippet af kultveilte fra Roskilde som geografisk enhed. Her bør kommunen gå forrest, mener EL, så den kan motivere virksomheder og private borgere til at følge trop.

EL ønsker, at kommunen benytter andre transportformer end fly, når rejsen går til en dansk og europæisk destination, der med rimelighed kan nås på andre måder. I de tilfælde, hvor der alligevel vælges fly, mener EL, at der skal redegøres for både de klimamæssige forhold samt for, hvorfor alternativer ikke findes inden for det rimelige. Og når der er blevet benyttet fly, skal klimaet kompenseres efter samme model, som benyttes i Fredensborg Kommune, hvor kommunalbestyrelsen sidste år besluttede at klimakompensere flyrejser ved at lade et område på 700 kvadratmeter tilplante med rødgran. Klimabelastningen fra Fredensborgs flyrejser er nemlig 10 ton kultveilte om året, og regnestykket viser, at 700 kvadratmeter rødgran over tid vil kunne opsuge en tilsvarende mængde kultveilte.

I Roskilde skal Enhedslistens forslag diskuteres i byrådet onsdag i næste uge.

arrow Kandidat på vippen vil også gøre det upopulære
02. juni 2019 kl. 06:42 Opdateret: kl. 16:23

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk