21. september 2021
Sopranen Sofie Lund-Tonnesen synger sange af Peter Heise og Holger Drachmann på lørdag 24. juli i Sankt Jørgensbjerg Kirke. Hun bliver akompagneret af David Lau Magnussen.
Sopranen Sofie Lund-Tonnesen synger sange af Peter Heise og Holger Drachmann på lørdag 24. juli i Sankt Jørgensbjerg Kirke. Hun bliver akompagneret af David Lau Magnussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyvekes sange på Sankt Jørgensbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyvekes sange på Sankt Jørgensbjerg
Roskilde - 23. juli 2021 kl. 15:02

Peter Heise og Holger Drachmann står på programmet på lørdag 24. juli klokken 17 til 18 i Sankt Jørgensbjerg Kirke. Her vil sopranen Sofie Tonnesen og kirkens organist David Lau Magnussen opfører Dyvekes Sange, som de to førstnævnte herrer står for.

Sangene var de sidste som Peter Heise komponerede musik til. Holger Drachmanns skrev sin digtcyklus om Dyveke til Peter Heise. Den udkom i foråret 1879 i samlingen Ranker og Roser som Dyvekes Viser under overskrifterne "I Bergen" og "Paa Sælland". Af Drachmanns i alt ti digte udvalgte Heise syv.

Sopranen Sofie Lund-Tonnesen er en af de nye talentfulde stemmer på den danske musikscene. Hun studerer på Royal College of Music i London på deres opera studio: Artist Diploma in Opera. Hun færdiggjorde sidste år sin master på Operaakademiet, Det Kongelige Teater, hvor hun allerede har deltaget i flere produktioner, blandt andet Amadeus, der spillede på Gamle Scene, instrueret af Kasper Holten. Sofie har en forkærlighed for det moderne repertoire, og hun har sunget musik af blandt andet Hans Werner Henze, Thomas Adès og Ib Nørholm.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk