4. december 2020
For to år siden kunne Batur Hazara ikke svømme, for det havde han ikke brug for i Afghanistan.
gallery icon

Se billedserie

For to år siden kunne Batur Hazara ikke svømme, for det havde han ikke brug for i Afghanistan.
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dykning kan give flygtninge en god dansk start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dykning kan give flygtninge en god dansk start
Roskilde - 16. januar 2012 kl. 14:12
Af Steen Østbjerg
Roskilde: Unge afghanske mænd prøvede lørdag kræfter med dykning, som måske, måske ikke kan være den sport, der kan give nogle af dem tilknytning til foreningslivet og give dem et netværk.

Drengene er ved at blive dus med Danmark og er tilknyttet det socialpædagogiske firma Bak-Op, som sammen med Roskilde Kommune arbejder på at give dem en god start på en ny tilværelse. Ifølge DAGBLADET Roskilde er alle kommet hertil som uledsagede flygtninge, og flere af dem er nået dertil, hvor et socialt netværk vil betyde et stort spring fremad. Det var her, dykning kom ind i billedet, og den blev foretaget lørdag, hvor Roskilde Frømandsklub også lod andre hoppe i bassinet for at opleve verden under havoverfladen - eller i hvert fald overfladen på vandet i Maglegårdsbadet.

- Drengene er meget fysisk engagerede og er gode til at holde sig aktive. Det bruger vi, når vi arbejder med dem, for det er ikke så smart bare at sidde alene derhjemme og tænke på de ting, man måske ikke har fået gennemarbejdet endnu eller på, hvad der sker i ens hjemland. Derfor bruger vi sportslivet meget, siger Peter Weitling, som er leder af Bak-Op i Roskilde.

Batur Hazara er ved at være blevet klar til at hoppe i bassinet. De helt basale instruktioner er givet, og den 19-årige afghaner kan ikke skjule forventningens glæde. Før han kom til Danmark for et par år siden, kunne han ikke svømme. Det har de færreste brug for at kunne i Afghanistan.

- Første gang, jeg prøvede det, tænkte jeg "Hvad er det for noget?", men det er ret sjovt. Jeg så bare på, hvordan de andre gjorde, og så lærte jeg det på ti minutter, siger Batur Hazara, som ikke udelukker, at det fremover bliver i svømmehallen, han vil slå sine folder.
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk