18. juni 2021
Det skal fremover være op til politikerne at tage stilling til, om der må foretages dybe jordvarmeboringer. Foto: Britt Nielsen
Det skal fremover være op til politikerne at tage stilling til, om der må foretages dybe jordvarmeboringer. Foto: Britt Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dybe jordvarmeboringer er fremover politikernes bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dybe jordvarmeboringer er fremover politikernes bord
Roskilde - 09. maj 2021 kl. 15:35
Af Lars Kimer

Frygten for, at noget kan gå galt og føre til forurening af drikkevandet, får nu politikerne i klima- og miljøudvalget i Roskilde Kommune til at gøre sager om dybe jordvarmeboringer til politiske sager frem for, at de »bare« bliver godkendt i forvaltningen.

Det er forvaltningens opfattelse, at der ved Jordvarmebekendtgørelsens krav til afstand til vandindvindingsboringer og konstruktion, indretning af drift af jordvarmeanlæg er indarbejdet en høj grad af beskyttelse af grundvandet. Men dette er altså ikke nok for politikerne.

- Vi vil gerne have mere styring med, hvor vi laver de dybe jordvarmeboringer. Det vil vi for at sikre os, at vi ikke tillader dem steder, hvor vi i fremtiden kunne få behov for at hente rent drikkevand. Begge behov er væsentlige, men vi har fx hørt bekymringen udtrykt fra vandværker i Jyllinge i forbindelse med, at der er givet tilladelse til dybe jordvarmeboringer i det nye kvarter mellem Værebrovej og Møllevej, siger formand for klima- og miljøudvalget, Karim Arfaoui (S).

Jordvarmebekendtgørelsen har til hovedformål at forebygge forurening af grundvand, jord og undergrund. En dyb jordvarmeboring går mere end 10 meter lodret ned i undergrunden.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk