21. oktober 2020
13-årige Josephine Gert Nielsen fra Kirkerup, som tidligere på året vandt NM har meldt afbud til weekendens helt store pony-stævne på dansk grund, ECCO Cup. Ponylandstræneren har nemlig peget på hende til den eneste danske plads til den tyske sæsonafslutning, Young Stars i Aachen, som også rides denne weekend.
13-årige Josephine Gert Nielsen fra Kirkerup, som tidligere på året vandt NM har meldt afbud til weekendens helt store pony-stævne på dansk grund, ECCO Cup. Ponylandstræneren har nemlig peget på hende til den eneste danske plads til den tyske sæsonafslutning, Young Stars i Aachen, som også rides denne weekend.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dropper største stævne i Danmark: Landstræneren vil have hende til kæmpestævne i Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dropper største stævne i Danmark: Landstræneren vil have hende til kæmpestævne i Tyskland
Roskilde - 27. november 2019 kl. 19:50
Af Lars Kimer

Der skal noget meget stort til, hvis man er en af landets absolut bedste pony-dressurryttere og takker nej til i den kommende weekend at ride ECCO Cup-finalerne på Lego-kongen, Keld Kirks, store ridesportscenter Blue Hors ved Billund.

arrow Læs også: Blandt Europas bedste: 13-årig blev nummer tre i Tyskland

ECCO-Cuppen er ikke Danmarksmesterskaberne, men kan måske sidestilles med pokalturneringen i fodbold, og bestemt en finale man god gider at være en del af.

Men den bare 13-årige Josephine Gert Nielsen fra Stald Kirkerup nord for Roskilde har i år takket nej til at deltage i finalen, efter at hun har vundet alle tre kvalifikationsstævner i kategori 2. Kategori 2 betyder ikke man er en dårligere rytter, det har kun noget at gøre med, hvor høj ponyen er.

Årsagen til afbuddet skyldes et opkald fra ponylandstræner Jette Nevermann.

- Hun ringede og tilbøde Josephine den eneste danske plads til årets absolut største stævne i Tyskland, Young Stars i Aachen, fortæller Josephines far, Ulrik Nielsen.

- Det er ikke til at vide, hvornår den mulighed kommer igen, hvis den nogensinde gør, så derfor har Josephine valgt at tage til Tyskland. Begge stævnerne afvikles i den kommende weekend, siger Ulrik Nielsen.

Stævnet i Tyskland er den tyske sæsonfinale, og her stiller tyskerne med deres otte bedste ryttere - og de er gode. Alle andre lande i Europa bliver inviteret til at deltage med bare én rytter, og her faldt valget altså på den kun 13-årige pige.

Josephine Gert Nielsen, som trods det, at hun rider mod ryttere, som må være op til 16 år, har lagt sig helt i spidsen af dansk pony ridesport.

- Det er en kæmpe hal med masser af tilskuere, så det bliver virkelig spændende for Josephine. Hallen er også pyntet flot op, sådan lidt tysk julemarkedsagtigt, så det er kun et sted for ryttere, som kan holde helt styr på deres pony. Det er fair at sige, at det er cremen af Europa, som stiller til start, og det var et af

Josephines helt stor mål for sæsonen, siger Ulrik Nielsen.

Josephine Gert Nielsen rider på hesten Dot Com og trænes af hendes egen mor, Pernille Gert Nielsen.

Til daglig går Josephine Gert Nielsen i 7. klasse i Roskilde Kommunes talentklasse på Himmelev Skole.

Young Stars afvikles fredag, lørdag og søndag i den kommende weekend, og familien Gert Nielsen er taget afsted allerede i dag, onsdag.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk