16. september 2021
Dropfodsskinnen, ingen ville have tilbage, er nu en del af hittegodskontorets udsmykning. Foto: Anders Petri
gallery icon

Se billedserie

Dropfodsskinnen, ingen ville have tilbage, er nu en del af hittegodskontorets udsmykning. Foto: Anders Petri
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dropfodsskinne er festival-hittegodskontorets juvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Dropfodsskinne er festival-hittegodskontorets juvel
Roskilde - 09. juli 2019 kl. 04:28
Af Anders Petri

Hvad har en dropfodsskinne, et kranie fra en ko og lufthavnsbagage til Kalundborg til fælles? Alle tre har sammen med tusindvis af andre ting været forbi Hittegodskontoret på Roskilde Festival. På årets festival lå hittegodskontoret, der også agerer informationskiosk, lige i kanten af festivalpladsen og campingområdet.

arrow Læs også: Festival blev kimet ned af nervøse Travis Scott-fans

Her håbede fortabte festivalgæster at blive forenet med deres mobiltelefon, pung eller nøgler, som var de hyppigst bortkomne genstande. Nogle gange gik de forgæves - en gæst havde været forbi hver dag siden forrige lørdag, fordi han mistede sin bæltetaske med indhold i kaosset, efter campingpladsen åbnede.

Men når ejermand og ting forenes, er det ikke kun ejeren, der bliver glad. Det gør samtlige frivillige i hittegodskontoret også, for når en ting finder sin ejer, ringes der med en lille klokke, og når tonerne derfra spredes, spredes smilene også ved skranken og i baglokalet. Den følelse af glæde og succes, får de frivillige til at vende tilbage til hittegodskontoret år efter år.

- Det er en rigtig god lyd, når man kan høre klokken ringe. Folk bliver så glade, når de bliver forenet med deres ting, og det er fantastisk at mærke, hvor glade og taknemmelige, de er, siger Peter Holm, der har været frivillig på Hittegodskontoret siden 1993.

Nærmest i samme åndedrag fortæller han om en amerikaner, der engang kom forbi Hittegodskontoret.

- Det var en rigtig stor amerikansk fyr. Jeg tænker, han spillede amerikansk fodbold, for han vejede nok op mod 200 kilo. Han var på turné rundt på de europæiske festivaler og kom tudbrølende ind på hittegodskontoret midt om natten.

- Han havde mistet sin bæltetaske med sit American Express-kreditkort og 10.000 dollars i kontanter, og han ville høre, om vi havde fået den ind.

Bæltetasken lå heldigvis på hittegodskontoret, så det var en meget glad amerikaner, Peter Holm gav bæltetasken.

- Han løftede mig op og kyssede mig på panden, fortæller Peter Holm.

Siden 1988 har Merethe Ørgaard Bøggild været frivillig i Hittegodskontoret og er i dag teamleder. Hendes oplevelse er, at gæsterne på festivalen generelt er gode til indlevere ting, men omvendt kunne de godt være bedre til komme forbi, når de har mistet deres ting.

- Det undrer mig, hvorfor folk ikke kommer forbi og henter flybilletter, pas eller bagage med navn på? Og mobiltelefonerne. Mon de tænker, at forsikringen må dække en ny? Kom nu ned, og spørg efter det. Og kom igen, hvis ikke vi har det første gang. Jeg synes, folk selv skal være ansvarlige for deres ting, opfordrer hun.

Modsat andre år har der ikke været nogle ekstraordinære indleveringer i år - den omtalte lufthavnsbagage var en enkelt undtagelse. Men for de frivillige i hittegodskontoret er dropfodsskinnen en værdsat juvel i den store kategori af besynderlige ting, der har været igennem hittegodskontoret.

- Vi fik den ind i 2016, og det undrer os stadig, at den ikke blev hentet. Man kan ikke undgå at opdage, at man mangler sin dropfodsskinne, fortæller Merethe Ørgaard Bøggild.

For de medicinsk uindviede er en dropfodsskinne en skinne, der holder foden i en vinkelret position, hvis man er ramt af dropfod. Uden skinnen vil foden hænge, fordi musklerne i underbenet ikke kan bevæge den og fastholde den i en position.

Den omtalte lufthavnsbagage stammer fra i år og var faktisk ved at koste en koncert på Arena. Festivalen har en aftale med Kastrup Lufthavn om, at hvis bagagen til en festivalgæst er forsvundet i løbet af flyveturen, så bliver det leveret til hittegodskontoret, hvor gæsten så kan hente det. Netop det skete for en lydtekniker, der manglede sin bagage med et meget vigtigt stick i.

- Han kom ind flere gange om dagen for at høre, om hans kuffert var nået frem. På et tidspunkt var der ikke så meget aktivitet, så jeg satte mig ned og begyndte at researche lidt. Jeg fandt så ud af, at vi havde en kuffert, der egentlig tilhørte en mand i Kalundborg, fortæller Peter Holm.

- Jeg fik fat i handlingsselskabet i Kastrup, og de fandt ud af, at de havde sendt lydteknikerens kuffert til Kalundborg i stedet for Roskilde. Så jeg talte med lidt store ord, og så fik vi sendt Kalundborgkufferten derop og lydteknikerens kuffert hertil. Den kom frem, to timer før koncerten skulle begynde, så alt endte med at løse sig.

Det hittegods, festivalen ikke kom af med inden søndag, flyttes til festivalens sekretariat på Havsteensvej 11, inden det onsdag efter festivalen overdrages til Midt- og Vestsjællands Politi.

arrow Roskilde Festival: Ændringer har fungeret godt
08. juli 2019 kl. 15:25 Opdateret: kl. 13:44
arrow Politiet: Intet alarmerende i »bloddryppende« festival
08. juli 2019 kl. 13:48 Opdateret: kl. 13:48
arrow Gæsterne har svinet mindre på årets Roskilde Festival
08. juli 2019 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:33
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk