31. maj 2020
Lykke Nowak Lund står bag initiativet »enblomsttildronningen, hvor der samles ind til, at ældre kan få blomster på dronningens fødselsdag. Foto: Lars Kimer
Lykke Nowak Lund står bag initiativet »enblomsttildronningen, hvor der samles ind til, at ældre kan få blomster på dronningens fødselsdag. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dronningen gav hende ideen: Blomster-indsamling til ældre runder 25.000 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronningen gav hende ideen: Blomster-indsamling til ældre runder 25.000 kr.
Opdateret 08. april 2020 kl. 21:58
Roskilde - 08. april 2020 kl. 15:36
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 16. april fylder dronning Margrethe 80 år. I den forbindelse har regenten i disse corona-tider takket nej til blomster. Giv blomster til de ældre, lød regentens forslag. Det satte tanker i gang hos Lykke Nowak Lund fra Jyllinge. Nogen skulle jo have blomster, og når nu vores regent ikke syntes, det var passende at modtage på sin 80-års fødselsdag, så kom Lykke Nowak Lund på en idé, der har bredt sig som en steppebrand.

arrow Læs også: Se billederne: Dronningen vinkede til folket foran sit slot

Hun har kastet sig over at samle ind til blomster til de ældre i sit lokalområde, Jyllinge og Gundsømagle. Indsamlingen, som kaldes »#enblomsttildronningen« har været i gang i to dage, og der er strømmet 25.529 kroner ind til indsamlingen, som er kommet i stand gennem en lokal blomsterhandler og via frivillige kræfter.

- Det er helt vildt. Jeg havde håbet på 2000 kroner, så havde vi til 10 buketter til plejehjemmet. Nu har vi over 25.000 kroner. Alle de ældre, vi kan komme ud til den 16., skal have blomster. Noget positivt må vi kunne gøre i denne tid, siger hun.

Sikkert er det, at der bliver leveret blomster til det lokale plejehjem og de frivillige, som er gået sammen med Lykke Nowak Lund, har nu kontakt til hjemmeplejen for at høre, om medarbejderne kan tage blomster med ud til de ældre, de besøger.

- Jeg ser ingen grund til, at ideen ikke kan kopieres andre steder i landet. Det kræver nogle frivillige og en lokal blomsterforretning, som kan gå sammen, siger Lykke Nowak Lund.

Vil du være med i indsamlingen gives der donationer på følgende mobilpaynummer: 293113

arrow Solo-sang fra Katrine til dronningen
16. april 2020 kl. 12:42 Opdateret: kl. 12:42
arrow Dronningen efter fællessang: Det går lige til hjertet
16. april 2020 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:26
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk