15. maj 2021
Efter 40 år i politiet har Ove Pedersen valgt at takke af. Torsdag holdt han afskedsreception i Roskilde Roklub, hvor han er formand. Her ses han sammen med hustruen Marianne (tv) og Roskildes borgmester Joy Mogensen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Efter 40 år i politiet har Ove Pedersen valgt at takke af. Torsdag holdt han afskedsreception i Roskilde Roklub, hvor han er formand. Her ses han sammen med hustruen Marianne (tv) og Roskildes borgmester Joy Mogensen. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabschefen siger farvel og tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabschefen siger farvel og tak
Opdateret 25. december 2016 kl. 12:37
Roskilde - 23. december 2016 kl. 15:30

Af Lars Ahn Pedersen
- Man kan sige, jeg har haft alle de spændende sager. Alle krimier er jo bygget op omkring det, der har været min funktion, siger Ove Pedersen, som har leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Midt- og Vestsjællands Politi i 11 år og inden da havde samme stilling i Roskilde Politi i fem år.

arrow Læs også: Drabschef om sine 40 år i politiet: Et under at jeg ikke blev skilt

Men nu er det slut, for Ove Pedersen har sagt op efter 40 år i politiet og havde sidste arbejdsdag lillejuleaften.

Det seneste år har han især beskæftiget sig med sagen fra Kundby ved Holbæk, hvor en nu 16-årig pige er sigtet for at have haft planer om at begå terror.

- Jeg havde faktisk aldrig været efterforskningsleder på en terrorsag før, men nu kan jeg sige, at jeg har prøvet alt. Så jeg sidder ikke tilbage med en lang liste over ting, jeg mangler, siger han.

Som efterforskningsleder har Ove Pedersen været ude på adskillige gerningssteder gennem årene og været vidne til ting, de færreste har lyst at tænke på.

- Man skal være nødt til at være i stand til at lukke skodderne ned, hvis man skal kunne klare jobbet, og ens erfaring spiller også en stor rolle. Man skal samtidig tænke, at vi ikke kommer ud til noget, vi ikke ved, hvad er. Det er værre for de betjente, som kører patrulje, og som ikke ved, hvad der venter dem. Garvede efterforskere bruger rigtig meget tid på at tale med hinanden, så vi er mentalt forberedte, og der er altid mulighed for at tale med en psykolog, siger han.

arrow Drabschef vil være foredragsholder
24. december 2016 kl. 08:53 Opdateret: kl. 21:54
arrow Drabschef: Fantastisk følelse at opklare drabet på Anders
23. december 2016 kl. 17:41 Opdateret: kl. 12:37
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk