21. maj 2019
Ved Roskilde Domkirkes drengekors koncert i Wittenberg Slotskirke var alterdugen, som dronning Margrethe har skabt, fundet frem.
gallery icon

Se billedserie

Ved Roskilde Domkirkes drengekors koncert i Wittenberg Slotskirke var alterdugen, som dronning Margrethe har skabt, fundet frem.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Domkirkens drengekor sang i Tyskland foran dronningens alterdug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Domkirkens drengekor sang i Tyskland foran dronningens alterdug
Roskilde - 15. oktober 2018 kl. 16:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Domkirkes drengekor er for tiden på turné i Tyskland, og søndag aften medvirkede koret i en aftengudstjeneste i Wittenbergs Slotskirke - den berømte kirke, hvor Martin Luther hang sine 95 teser op på kirkedøren og igangsatte reformationen i Nordeuropa.

arrow Læs også: Domkirke henter ny korleder i Lund

For to år siden var der også dansk repræsentation i Slotskirken, nemlig H.M. Dronning Margrethe, der i anledning af reformationsjubilæet havde kreeret en særlig alterdug med udgangspunkt i Lutherrosen. Ved drengekorets besøg blev alterdugen taget ned fra museumsafdelingen til ære for de musikalske gæster. Kirken var fyldt, og koret har allerede en åben invitation til at synge i kirken igen.

Mandag gik korets tur videre til Dresden, hvor koret medvirker ved en økumenisk gudstjeneste om aftenen. Derudover skal koret synge i Slotskirken i Torgau, og bagefter skal de et smut tilbage til Wittenberg, denne gang i Bykirken, som Luther også havde tilknytning til. Som turens afslutning og måske højdepunkt skal koret synge ved højmessen søndag morgen i Thomaskirken i Leipzig - kirken hvor selveste J.S. Bach var kantor og organist.

Korets musikalske program på turnéen består af skandinaviske korperler, musik fra reformationstiden, samt selvfølgelig klassikere fra den danske sangskat.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk