19. september 2021
Roskilde Domkirke holder lukket for tiden og må se langt efter både menighed og turister. Billedet her er fra dengang, domkirken holdt åben. Foto: Kim Rasmussen
Roskilde Domkirke holder lukket for tiden og må se langt efter både menighed og turister. Billedet her er fra dengang, domkirken holdt åben. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Domkirken klarer sig uden turisterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Domkirken klarer sig uden turisterne
Roskilde - 09. april 2020 kl. 09:50
Af Kristian Jørgensen

Der bliver rigtig langt til de vante besøgstal på over 150.000 turister om året i Roskilde Domkirke, men modsat mange andre turistattraktioner rammer det ikke kirken alvorligt. Der kommer ganske vist et stort dyk i entréindtægterne, men det rammer »kun« formidlingsfonden til opførelse af et nyt formidlingscenter. Den giver et mindre bidrag til domsognet som hjælp til nogle af de serviceopgaver, der er forbundet med turistopgaven, men ellers er kirken drevet af faste bidrag ligesom alle andre folkekirker.

arrow Læs også: Domkirken har kun forsigtige håb for i år

Menighedsrådsformand Anne Rosendal tør ikke gætte på, hvornår domkirken igen kan åbne på normal vis. Det værste for hende er dog ikke, at turisterne bliver væk.

- Det er det, at vi ikke kan holde gudstjenester, det har vi det alle sammen rigtig dårligt med. Vores gæster er også meget velkomne, men vi er først og fremmest kirke. Det er også synd for alle de mennesker, der ikke kan få deres børn konfirmeret, får begrænsninger på bisættelser og så videre. Det er slemt, synes jeg, siger Anne Rosendal.

Det tilladte antal mennesker til bisættelser er beregnet ud fra, at der skal være fire kvadratmeter pr. menneske. Det betyder et maksimum på 60 mennesker i domkirken, men sognets anden kirke, Gl. Vor Frue Kirke, kan have 20 og kapellet 14.

arrow Gæsterne er tilbage på Vikingeskibsmuseet
08. juni 2020 kl. 16:27 Opdateret: kl. 16:27
arrow Turister må igen besøge domkirken - men kun i små grupper
28. maj 2020 kl. 12:07 Opdateret: kl. 12:07
arrow Se billederne: Højmesse med håndsprit i domkirken
22. maj 2020 kl. 11:54 Opdateret: kl. 11:54
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk