3. december 2020
Advokat Niels Krüger var næstformand i Roskilde Banks bestyrelse. Han døde i julen 2018. Foto: Thomas Olsen
Advokat Niels Krüger var næstformand i Roskilde Banks bestyrelse. Han døde i julen 2018. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dødsbo efter næstformand i Roskilde Bank sagsøges af staten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dødsbo efter næstformand i Roskilde Bank sagsøges af staten
Opdateret 13. november 2019 kl. 13:50
Roskilde - 13. november 2019 kl. 12:05
Af Lars Ahn Pedersen

Boet efter Roskilde Banks tidligere næstformand, advokat Niels Krüger, som døde i julen 2018, kommer ikke til at forsvare sig, når retssagen mod den tidligere ledelse i banken skal prøves i Højesteret. Det skriver Berlingske.

arrow Læs også: Advokat om nej til fri proces: - Danmark er som enhver anden bananrepublik

Statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet har stævnet hans dødsbo med krav om 667 millioner kroner, og derfor er boet erklæret insolvent og kan ikke hyre en forsvarsadvokat. Både Civilstyrelsen og Procesbevillingsnævnet under Justitsministeriet har nægtet den afdøde fri proces, og derfor er der ingen til at betale advokatregningen.

- Niels Krüger nægtes fri proces, til trods for at han og den øvrige Roskilde Bank-bankledelse vandt sagen mod Finansiel Stabilitet i Østre Landsret i 2017. Hvordan kan det ske, at landsretten frifinder en mand, hvorefter staten bestemmer, at han ikke må forsvare sig i Højesteret? Jeg kan ikke fatte det, siger advokat Allan Ohms, der bestyrer boet efter Niels Krüger, til Berlingske.

Da Finansiel Stabilitet ankede dommen til Højesteret, blev kravet mod Roskilde Banks ledelse samtidig reduceret fra en milliard kroner til 375 millioner kroner plus renter. Det svarer ifølge Berlingske lige nu til 667 millioner kroner på grund af procesrenterne.

Modsat nogle af de andre involverede i sagen lavede Niels Krüger ikke den såkaldte »konefinte«, hvor værdierne blev placeret i hustruens navn, så hans enke Hanne Krüger har været nødt til at udrede halvdelen af ægteparrets fælles bo og indbetale midlerne på en spærret konto.

Roskilde Banks menige bestyrelsesmedlemmer Ib Mardahl og Peter Holm og et medarbejdervalgt medlem har alle fået fri proces, mens tidligere bankdirektør Niels Valentin Hansen og tidligere bestyrelsesformand Peter Müller ligesom Niels Krüger har fået afslag.

arrow Roskilde Bank: Erstatning ville være et skud i tågen
07. november 2017 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:24
arrow Roskilde Bank-toppen frifundet i erstatningssag
07. november 2017 kl. 10:02 Opdateret: kl. 12:15
arrow - Roskilde Bank gjorde bare som alle andre
10. maj 2017 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:00
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk