24. juli 2019
Borgmester Joy Mogensen var med til at starte digebyggeriet i Jyllinge Nordmark, men nu er arbejdet sat i bero. Ingen ved lige nu, hvor længe det skal vare. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Borgmester Joy Mogensen var med til at starte digebyggeriet i Jyllinge Nordmark, men nu er arbejdet sat i bero. Ingen ved lige nu, hvor længe det skal vare. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Digestop kommer som et chok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Digestop kommer som et chok
Roskilde - 11. marts 2019 kl. 16:18
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kom som et lyn fra en klar himmel for alle involverede, at Miljø- og Fødevareklagenævnet har sat en stopper for digearbejdet i Jyllinge Nordmark, som skal sikre beboerne mod oversvømmelse inden efterårets stormsæson.

arrow Læs også: Digeformand: - Hvor højt står en hastelov på regeringens dagsorden?

- Jeg er allerede blevet ringet op af de første, der har trykken for brystet og må ringe til lægen, siger Mogens Hallager, der bor i Jyllinge Nordmark og byrådsmedlem (K).

Det var kendt, at der er indgivet klager imod digebyggeriet, fordi 0,09 procent af det ligger i et Natura 2000-område. Men det totale byggestop kommer helt uforudset, da Kystdirektorat og rådgiverne fra Cowi sagde god for at starte byggeriet i efteråret, og klagenævnets reaktion er mod sædvane.

- Jeg tror ikke, at nogen i deres vildeste fantasi havde regnet med, at klagen kunne have opsættende virkning. Det er skræmmende, når den så får det, for det må jo betyde, at nogen mener, at det hele kan blive stoppet, siger Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S).

Lige nu er hendes og kommunens fokus at få skabt klarhed om, hvorfor Miljø- og Fødevareklagenævnet har taget det drastiske skridt, og hvordan borgerne i Jyllinge Nordmark kan hjælpes bedst muligt både praktisk og økonomisk, da en forsinkelse give kommune og borgere en stor ekstraregning.

Folketingspolitikerne Naser Khader (K) og Mette Gjerskov (S) har bedt miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen gå ind i sagen for at få en hurtig afklaring.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

arrow Forbereder sig på endnu en vinter uden kystsikring
23. juli 2019 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:56
arrow Ingen smutveje til kystsikring
21. maj 2019 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
arrow Pres på staten for at kystsikre
21. maj 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:03
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk