25. oktober 2021
Den færdige kystsikring med både diger og sluse blev indviet i juni. Flere måneder senere dukkede en ekstraregning fra kommunens råsgiver Rambøll op. Foto: Thomas Olsen
Den færdige kystsikring med både diger og sluse blev indviet i juni. Flere måneder senere dukkede en ekstraregning fra kommunens råsgiver Rambøll op. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Digeregning er betalt uden bevilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Digeregning er betalt uden bevilling
Opdateret 13. oktober 2021 kl. 14:35
Roskilde - 13. oktober 2021 kl. 13:18
Af Steen Østbjerg

Der er politisk flertal for, at medlemmerne af digelaget i Jyllinge Nordmark skal betale halvdelen af den ekstraregning på 12,5 millioner kroner, som er dumpet ind fra Rambøll, efter at diget er blevet indviet, og at Roskilde skal betale langt størstedelen af den anden halvdel.

arrow Læs også: - Kommunen må betale

Men selv om pengene ikke er bevilget, er regningen allerede blevet betalt.

Hvordan de uventede udgifter er opstået, ville V, K og DF dog gerne vide først og ville udsætte sagen på dagens økonomiudvalgsmøde. Det var der ikke flertal for, hvorefter et flertal siden besluttede den nævnte fordeling, hvilket V og K var imod.

Samtidig besluttede udvalget at sætte gang i en undersøgelse, der skal kaste lys over forløbet, men det tilfredsstillede ikke Lars Lindskov (K).

- Indtil vi har resultatet af den undersøgelse, kan jeg ikke støtte sagen, som den er fremstillet. Vi kender ikke Rambølls mening - de har end ikke været spurgt - men har kun et partsindlæg fra forvaltningen, som er hurtig til at kaste entreprenører og rådgivere under bussen, mens den får kommunen til at fremstå helt ufejlbarlig. Forvaltningen har kendt til denne overskridelse i flere uger, og så kan det ikke være rigtigt, at vi skal redde det hele med en politisk beslutning på bare nogle få dage, siger Lars Lindskov, som mener, at borgerne i Jyllinge Nordmark skal holdes skadesløse over for den seneste regning.

Det socialdemokratiske blik på sagen er anderledes.

- Vi hælder til, at digelagets medlemmer skal betale deres andel af udgifterne, sådan som det hele tiden har været aftalen. Pengene har ikke været bevilget, og det burde de have været, så man kan sige, at kommunen har kørt over for rødt. Det har vi ikke været opmærksomme på før, men nu, hvor vi er blevet det, kan vi ikke blive ved med at køre over for rødt, og derfor må vi lave bevillingen, siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Gitte Kronbak Nielsen.

arrow Nordmarken får ekstraregning for dige på 12 millioner
30. september 2021 kl. 12:51 Opdateret: kl. 13:00
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk