1. marts 2021
Det trækker med at få vaccineret de over 65-årige, som modtager hjemmehjælp og personlig pleje i Roskilde Kommune, fordi Danmark har modtaget færre vacciner end forventet. Foto: Kenn Thomsen
Det trækker med at få vaccineret de over 65-årige, som modtager hjemmehjælp og personlig pleje i Roskilde Kommune, fordi Danmark har modtaget færre vacciner end forventet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det trækker ud med at få vaccineret den næste gruppe borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det trækker ud med at få vaccineret den næste gruppe borgere
Roskilde - 22. januar 2021 kl. 18:01

Borgere i Roskilde Kommune over 65 år, som modtager både hjemmehjælp og personlig pleje, kommer til at vente lidt længere på at blive vaccineret mod Covid-19.

arrow Læs også: Kviktest på vej til kommunens medarbejdere

Det skyldes, at der i denne uge er kommet færre vacciner til Danmark end forventet. Årsagen er, at Pzifer-fabrikken i Belgien lige nu omlægger produktionen, så den kan øge mængden af vacciner på sigt. Antallet af vacciner til Danmark vil derfor stige igen, men det vides ikke hvornår.

I Roskilde har hovedparten af kommunens plejehjemsbeboere, der ønskede vaccination, fået både første og andet stik og er hermed fuldt vaccinerede. De næste, der står for tur, er de førnævnte borgere over 65 år, som modtager både hjemmehjælp, dvs. praktisk hjælp, og personlig pleje.

De første borgere har fået stik nummer ét. Men vaccination af den samlede gruppe borgere trækker ud på grund af de manglende vacciner. Kommunen venter dels på en plan fra regionen, dels på vacciner.

Roskilde Kommune følger fortsat den vaccinationsplan, Sundhedsstyrelsen og regionen har lagt, men det kommer til at trække længere ud end håbet. Kommunen har samlet info om vaccinationen på www.roskilde.dk/coronavaccine, mens den landsækkende vaccinationskalender ligger på www.sst.dk/vaccinationskalender

Roskilde Kommune har iværksat en vaccine-hotline, som bemandes af personale fra kommunens sundhedscenter. Borgere med vaccinationsspørgsmål kan ringe på tlf. 46 31 77 00 mandag-onsdag kl. 8-15, torsdag kl. 10-17 og fredag kl. 8-14.

arrow Her afviser hver fjerde vaccine
14. januar 2021 kl. 14:07 Opdateret: kl. 13:12
arrow Ventetid på vaccinen giver rødglødende telefoner
14. januar 2021 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:12
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk