10. juli 2020
I det ny parkeringshus er der tretimersparkering, hvilket gør det muligt at holde der fra tidlig morgen til klokken 16, uden at p-vagterne har kunnet stille noget op imod det. Men det har aldrig været hensigten med p-reglerne, siger udvalgsformand, som ser frem til et bedre parkeringsflow i bymidten. Foto: Steen Østbjerg
I det ny parkeringshus er der tretimersparkering, hvilket gør det muligt at holde der fra tidlig morgen til klokken 16, uden at p-vagterne har kunnet stille noget op imod det. Men det har aldrig været hensigten med p-reglerne, siger udvalgsformand, som ser frem til et bedre parkeringsflow i bymidten. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det skal være slut med at gå ned og stille p-skiven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal være slut med at gå ned og stille p-skiven
Roskilde - 01. januar 2019 kl. 13:49
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En betydelig udvidelse af perioden med tidsbegrænset parkering skal snart gøre det lettere at finde en ledig parkeringsplads,når man skal ind til Roskilde at handle.

arrow Læs også: Endnu bedre plads i parkeringshuset

Plan- og teknikudvalget er nemlig på vej til at lukke et »hul,« som har gjort Bønnelyckes Plads, Maglekilde Plads, Sortebrødre Plads og det ny parkeringshus til et slaraffenland for fiffige bilister, som i dag er i stand til at lade bilen holde på den samme plads igennem det meste af en arbejdsdag uden at flytte bilen og uden at risikere at få et girokort under vinduesviskeren.

Hullet opstod, da parkeringsbekendtgørelsen blev ændret for et par år siden.

Ændringen betød, at parkeringsvagter ikke kan udskrive p-afgifter i begyndelsen af en periode med tidsbegrænsning. I en zone med totimersparkering fra klokken 10 er det nu først muligt at uddele p-afgifter, når den første totimersperiode var udløbet, dvs. klokken 12.

Selv om det er i strid med reglerne for, hvordan man skal stille p-skiven, udnytter nogle bilister hullet til at stille p-skiven til klokken 12, når de parkerer om morgenen - vel vidende at risikoen for at få en afgift inden da er ikke-eksisterende. Og så kan den ulovlige parkering fortsætte indtil klokken 14.

I hele bymidten er der totimersparkering, men den ulovlige parkering bliver rigtig interessant på de ovennævnte pladser med tretimersparkering, hvor p-skiven helt fra tidlig morgen kan stilles til klokken 13, så bilen blot skal være væk inden klokken 16.

Det betyder, at pladserne disse steder reelt kan fungere som pendlerparkering, og det har aldrig været tilfældet.

Medicinen mod den utilsigtede udnyttelse af parkeringsreglerne er, at den tidsbegrænsede periode for parkering i bymidten bliver udvidet, så den begynder allerede kokken 7 både hverdage og lørdage.

Hvor der er totimersparkering, kan man derefter stille sin p-skive til klokken 9, hvis man ankommer tidligere end klokken 7, og således vente indtil klokken 11 med at flytte bilen.

På p-pladserne med tretimersparkering kan p-skiven tilsvarende stilles til klokken 10, så bilen skal være væk senest klokken 13.

Under alle omstændigheder vil folk, der skal passe et fuldtidsarbejde, ikke kunne benytte den samme p-plads til uafbrudt parkering gennem en hel arbejdsdag - og det er lige præcis hensigten med at udvide perioden med tidsbegrænset parkering, siger formanden for plan- og teknikudvalget, Tomas Breddam (S).

- Det har aldrig været meningen med parkeringspladserne i bymidten, at man skulle holde der lang tid. Der skal gerne være et flow, så de p-pladser, der er tæt på butikkerne, kan bruges at kunderne, siger Tomas Breddam.

Udvidelsen af perioden med tidsbegrænset parkering var allerede oppe at vende sidste år.

Siden da har forvaltningen fulgt situationen nøje og har konkluderet, at den ulovlige brug stadig finder sted. Hvor mange pladser, der optages på den måde, er det dog ikke lykkedes at sætte tal på.

- Men der er sikkert mange arbejdspladser, hvor der er nogen, der »lige skal ned at stille p-skiven« i løbet af dagen. Man kan sige, at det er en »systemfejl« i forhold til, hvad vi ønsker os, og der er det vigtigt, at vi får de parkeringspladser til rådighed for de handlende og institutionerne i bymidten. Vi er oprigtigt optaget af at få et bedre flow på p-pladserne, og det mener vi, vi kan gøre med dette greb, uden at det skader nogen. Man skal selvfølgelig huske at stille p-skiven tidligere, end man skal i dag, men jo mere besværligt vi kan gøre det for dem, der prøver at snyde, jo større er incitamentet til at parkere på p-pladserne i udkanten af bymidten og gå det sidste stykke ind, hvis man skal være inde i byen i længere tid, siger Tomas Breddam.

Denne artikel blev første gang bragt på sn.dk den 3. december 2018.

arrow P-hus står stadig halvtomt
05. december 2018 kl. 04:40 Opdateret: kl. 12:22
arrow - P-hus begynder at blive pinligt
05. september 2018 kl. 13:52 Opdateret: kl. 13:52
arrow Roskilde har fået 500 nye p-pladser
17. august 2018 kl. 17:50 Opdateret: kl. 17:50
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk