23. september 2018
Foto: Lars Kimer
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det pissede ned hele sommeren: Rekordmange turister ville alligevel sejle i vikingebåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det pissede ned hele sommeren: Rekordmange turister ville alligevel sejle i vikingebåde
Opdateret 17. april 2018 kl. 09:20
Roskilde - 17. april 2018 kl. 08:54
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På trods af en ellers særdeles udskældt sommer sidste år, så lykkedes det alligevel Vikingeskibsmuseet at sætte rekord for antal gæster der også var på vandet til en sejltur i en af museets mange publikumsbåde. 15.596 gæster greb en åre og mærkede på egen krop hvordan det var at sejle de smukke gamle træbåde. Det skriver DAGBLADET Roskilde/sn.dk

- Det er det højeste antal solgte sejladsbilletter i den tid Vikingeskibsmuseet har tilbudt sejlture, lyder det stolt fra Søren Nielsen, chef for maritime håndværk og rekonstruktion på Vikingeskibsmuseet.

- Vi sendte de første gæster ud at sejle i 1983 og i 2012 havde vi omkring 10.000 sejlende gæster. Men vi har kunne mærke den stigende efterspørgsel. Vi har desværre måtte skuffe flere og flere og det er ærgerligt når netop det at få lov at sejle bådene er så centralt og unikt for mange. Sejladsen er jo med til at underbyggen den formidling vi laver på museet. Derfor har vi bestilt to færøske storbåde med plads til 20 mand i hver. Det vil gøre os rustet til at møde den stigende efterspørgsel, siger Søren Nielsen, som med kapacitetsforøgelsen forventer godt over 16.000 sejlende gæster i den kommende sæson som begynder 1. maj.

I de allertravleste uger i juli og august, er der afgang med skib for museets gæster hvert 20. minut i hele åbningstiden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk